Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Finálová premiéra pro Lajoviče. V Monte Carlu vyzve Fogniniho, přemožitele Nadala

Životní úspěch si zapsal v Monte Carlu dosud tenista "druhého sledu". Srb Dušan Lajovič si poprvé v kariéře na turnaji Masters zahraje finále. V semifinále si poradil 7:5 a 6:1 s desátým nasazeným Daniilem Medveděvem z Ruska a o titul si zahraje s Italem Fabiem Fogninim, jenž překvapivě zdolal jedenáctinásobného vítěze turnaje Rafaela Nadala 6:4 a 6:2.

Srbský tenista Dušan Lajovič
zdroj: ČTK/AP autor: Claude Paris

Nadal na antuce v Monte Carlu vyhrál posledních 18 zápasů a 25 setů a proti Fogninimu to vypadalo, že sérii bez problémů prodlouží, protože se v prvním setu ujal vedení 3:1. Jenže osmnáctý hráč světa zabral, skóre otočil a ve druhé sadě už utkání dominoval.

Fognini se ujal vedení 5:0 a 40:0, ale Nadal odvrátil tři mečboly a prvního kanára v Monte Carlu od roku 2005 zažehnal. Poté už ale jen snížil na konečných 2:6 a přišel o šanci získat v Monte Carlu čtvrtý titul za sebou, když tam v semifinále vypadl poprvé od roku 2015.

"Byl to prostě přesně ten den, kdy se vám vůbec nic nedaří. Navíc Fabio hrál skvěle," řekl Nadal. "Odehrál jsem jeden z mých nejhorších zápasů za posledních čtrnáct let. Se štěstím jsem ve druhém setu získal dva gamy, takže jsem alespoň odvrátil ještě horší výsledek. Vůbec jsem při zápase nepřemýšlel, jen nad tím, jak špatně hraju," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Fognini si vyšlápl na Nadala a v Monte Carlu je ve finále

Lajovič sice v první sadě prohrával už 1:5, ale dokázal skóre otočit. Druhý set už byl jeho jasnou záležitostí a čtrnáctý hráč světa Medveděv nedokázal ve větrných podmínkách zopakovat výkon ze čtvrtfinále, kde vyřadil světovou jedničku a dvojnásobného šampiona Novaka Djokoviče.

Osmadvacetiletý Lajovič, kterému v žebříčku patří 48. místo, tak v Monte Carlu stále neztratil ani set. Současně se stal nejníže postaveným finalistou turnaje od roku 2001, kdy si o titul neúspěšně zahrál tehdejší třiapadesátý hráč světa Hišám Arází z Maroka.

Tenisový turnaj mužů v Monte Carlu (antuka, dotace 5,207.405 eur):

Dvouhra - semifinále:

Fognini (13-It.) - Nadal (2-Šp.) 6:4, 6:2, Lajovič (Srb.) - Medveděv (10-Rus.) 7:5, 6:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články