Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Federer získal v Rotterdamu první letošní titul

Rotterdam - Švýcarský tenista Roger Federer v Rotterdamu porazil Argentince Juana Martína del Potra 6:1, 6:4 a úspěšně vstoupil do druhé stovky finálových zápasů v kariéře. Třetí hráč světa získal první titul v sezoně. Federer si se semifinálovým přemožitelem Tomáše Berdycha Del Potrem poradil za hodinu a 26 minut. Třicetiletý Švýcar, který v Rotterdamu navázal na triumf z roku 2005, ve svém 101. finále získal 71. titul na okruhu ATP. Má tak jistotu, že dvanáctý rok po sobě vyhraje alespoň jeden turnaj za sezonu.

"Bylo úžasné se sem po sedmi letech vrátit, lidé mi tleskali vestoje pokaždé, když jsem vkročil na kurt. Moc jsem si to tady užil a jsem rád, že jsem si to nejlepší nechal na konec," uvedl Federer, jenž prodloužil svou úspěšnou sérii v halových turnajích. V Rotterdamu vyhrál pátý turnaj pod střechou za sebou, na němž startoval, a nenašel přemožitele už ve 25 zápasech v hale v řadě.

Del Potro, který Federera porazil ve finále US Open v roce 2009, prohrál s bývalou světovou jedničkou třetí zápas za sebou. Ani v jednom utkání od operace zápěstí před dvěma lety navíc třiadvacetiletý Argentinec neuhrál s Federerem ani set.

Švýcar odvrátil všech sedm brejkbolů, kterým čelil. "Je těžké porazit Federera, když nevyužijete své šance. Dnes hrál mnohem lépe než já," poznamenal Del Potro.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články