Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Federer oslavil 33. narozeniny výhrou nad Ferrerem

Toronto Roger Federer v pátek oslavil své třiatřicáté narozeniny vítězným zápasem. Jedna z největších tenisových legend všech dob porazila ve čtvrtfinále turnaje v Torontu Španěla Davida Ferrera ve třech setech 6:3, 4:6 a 6:3.

Roger Federer slaví narozeniny na kurtu
zdroj: imago sportfotodienst

Fanoušci Federerovi po první hře druhého setu zazpívali "Happy Birthday", po utkání dostal sedmnáctinásobný grandslamový vítěz na dvorci dort, který hned ochutnal. "Beru to jako velké uznání, když vám tolik lidí přeje. Je nádherné, že v tomhle věku můžu hrát. Tenis miluju a pořád mě baví vyhrávat," prohlásil.

Federer si vylepšil narozeninovou bilanci na čtyři výhry bez prohry. V den svých narozenin vyhrál i v Montrealu 2003 a 2007 a v Torontu v roce 2006. Ve svém 51. semifinále na turnaji série Masters Federera čeká další Španěl Feliciano López. Přemožitel Tomáše Berdycha z 3. kola si ve čtvrtfinále poradil i s domácím favoritem Milosem Raonicem a Kanaďana zdolal 6:4, 6:7 a 6:3.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Bulhar Grigor Dimitrov a Francouz Jo-Wilfried Tsonga, který po vyřazení světové jedničky Srba Novaka Djokoviče porazil i Brita Andyho Murrayho.

Tenisový turnaj mužů v Torontu (tvrdý povrch, dotace 3,77 milionu dolarů):

Dvouhra  čtvrtfinále: Federer (2-Švýc.)  Ferrer (5-Šp.) 6:3, 4:6, 6:3, F. López (Šp.) – Raonic (6-Kan.) 6:4, 6:7 (5:7), 6:3, Dimitrov (7-Bul.)  Anderson (JAR) 5:7, 7:5, 7:6 (8:6). Semifinálové dvojice: Federer  F. López, Dimitrov  Tsonga (13-Fr.).

Sestry Williamsovy si proti sobě zahrají o postup do finále tenisového turnaje v Montrealu. Světová jednička Serena v pátek zdolala Dánku Caroline Wozniackou 4:6, 7:5, 7:5, starší Venus pak rovněž ve třech setech zvítězila nad Španělkou Carlou Suárezovou 4:6, 6:2, 6:3. Pro Williamsovy to bude 25. vzájemný duel.

Lepší bilanci ze sesterských zápasů má sedmnáctinásobná grandslamová vítězka Serena, která vyhrála čtrnáctkrát. Naposledy spolu hrály loni v Charlestonu, kde Venus uhrála jen tři gamy. Její poslední vítězství nad Serenou se zrodilo před pěti lety v Dubaji.

"Rozhodně proti ní nehraju ráda. Myslím, že jsem s ní prohrála víckrát než kdokoli jiný na okruhu. Takže to pro mě každopádně nebude sranda mač," uvedla Serena Williamsová, i když má za sebou sérii pěti vítězství nad sestrou.

Serena obhajuje titul a na Rogers Cupu vyhrála už 14 utkání za sebou. "Když ji někdo porazí, musí odehrát životní zápas. Já doufám, že to nebude potřeba, protože to by bylo obtížné. Ale musím hrát dobře," uvedla Venus, vítězka sedmi grandslamů, která má za sebou vleklé zdravotní problémy. O druhé finalistce se rozhodne mezi Polkou Agnieszkou Radwaňskou a Ruskou Jekatěrinou Makarovovou, která ve 3. kole vyřadila Petru Kvitovou.

Tenisový turnaj žen v Montrealu (tvrdý povrch, dotace 2,44 milionu dolarů):

Dvouhra  čtvrtfinále: A. Radwaňská (3-Pol.)  Azarenková (8-Běl.) 6:2, 6:2, V. Williamsová (USA)  Suárezová (14-Šp.) 4:6, 6:2, 6:3, Makarovová (Rus.) – Vandewegheová (USA) 6:1, 4:6, 6:1.

Semifinálové dvojice: S. Williamsová (1-USA)  V. Williamsová, A. Radwaňská – Makarovová.

Čtyřhra  čtvrtfinále: Hao-Ching Chan, Yung-Jan Chan (Tchaj-wan)  Krajiceková, Záhlavová-Strýcová (Niz./ČR) 6:3, 6:3. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články