Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Urban Challenge Praha

Federer nebude měnit úspěšný model, i letos vynechá antukovou část sezony

Po nečekané porážce s Thanasim Kokkinakisem ve 2. kole série Masters v Miami oznámil Roger Federer, že stejně jako loni vynechá antukové turnaje. Místo French Open bude v 36 letech šetřit tělo na oblíbené podniky na trávě.

Roger Federer se loučí s diváky po porážce s Kokkinakisem
zdroj: USA TODAY Sports autor: Geoff Burke

Federer neodehrál po loňském triumfu na Australian Open antukové jaro i proto, že měl za sebou půlroční pauzu zaviněnou zraněním kolena. Ve Wimbledonu následně přidal dvacátý grandslamový titul.

I letos opanoval v lednu grandslam v Melbourne. Nicméně po Masters v Miami, kde v sobotu nestačil na kvalifikanta Kokkinakise, přijde za týden v novém žebříčku ATP o post světové jedničky. Do čela se vrátí Španěl Rafael Nadal, který kvůli zranění nyní nehraje.

"Po takovém výkonu jsem si to zasloužil," konstatoval Federer po porážce s mladým Australanem a ztrátě světového trůnu. V Miami neobhájil body za loňský titul stejně jako předtím v Indian Wells, kde prohrál ve finále. "Bylo to špatné. Nedostal jsem se do formy, s níž bych byl spokojený. Takové zápasy někdy přijdou," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Federer skončil v Miami ve 2. kole na raketě Kokkinakise

Kokkinakis platí za velký talent - jeho zbraněmi jsou servis, forhend a chladná hlava. Kariéru mu však brzdí zranění. Paradoxně právě s fenomenálním Švýcarem strávil nějaký čas při tréninku v Dubaji. "Znám ho dobře. Vždy se mi líbila jeho hra," prohlásil Federer.

V sobotu ho Kokkinakis porazil v tie-breaku třetího setu 7:4. "Třetí set je vždycky ošemetný. Kdykoli jsem měl šance, nedařilo se mi. Třeba přišlo špatné rozhodnutí, u něj dobré. Neměl jsem dobrý cit ani pohyb. Zaplatil jsem za nevyužité šance," dodal rodák z Basileje.

Během pauzy dlouhé téměř čtvrt roku si otec čtyř dětí odpočine, vrátit by se mohl až 11. června na trávě ve Stuttgartu. Na antukovém svátku Roland Garros bude chybět třetím rokem v řadě, protože předloni ho trápila bolavá záda.

V příštím týdnu, kdy bude turnaj v Miami vrcholit, stráví v čele žebříčku celkově 309. týden v kariéře. "Teď budu mít dost času. Vynechat antuku jsme se rozhodli s týmem už dříve, rychle jsme se na tom shodli," zakončil vítěz 97 turnajů ATP.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články