Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Federer i Nadal postoupili a jsou krok od vzájemného finále

K velkolepé bitvě o titul mezi Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem chybí v čínské Šanghaji poslední skalp soupeřů. První dva tenisté žebříčku ATP totiž postoupili do semifinále tamějšího Masters. Nejvýše nasazený Španěl porazil ve třech setech Grigora Dimitrova z Bulharska a čeká jej Chorvat Marin Čilič. Švýcarský fenomén si poradil s Richardem Gasquetem z Francie a utká se s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Roger Federer
zdroj: REUTERS autor: Aly Song

Nadal zdolal Dimitrova 6:4, 6:7, 6:3. Zaznamenal patnáctý triumf za sebou a v historické tabulce se zásluhou 870. výhry na okruhu ATP vyrovnal šestému Andremu Agassimu z USA. V Šanghaji ještě ani jednou nepřišel o servis.

"Mám na kontě dlouhou vítěznou šňůru, takže jsem opravdu šťastný. Uvidíme, jestli budu mít zítra další dobrý den," řekl Nadal.

Jeho dějinný rival Federer porazil Gasqueta 7:5, 6:4 a na turnaji ještě neztratil ani set. V Šanghaji už na rozdíl od španělského soupeře jednou slavil celkový titul, když před třemi lety porazil ve finále Francouze Gillese Simona a stal se nejstarším vítězem v historii turnaje.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal udolal Dimitrova a postoupil v Šanghaji do semifinále

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 906 170 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Nadal (1-Šp.) - Dimitrov (9-Bulh.) 6:4, 6:7 (4:7), 6:3, Del Potro (16-Arg.) - Troicki (Srb.) 4:6, 6:1, 6:4, Čilič (4-Chorv.) - Ramos (Šp.) 6:3, 6:4, Federer (2-Švýc.) - Gasquet 7:5, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články