Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SKKP Handball Brno - HCB Karviná

Z Číny rovnou na finále. O víkendu to bude stoprocentní, věří Plíšková

Praha – U týmu znovu po roce, tentokrát je ale Karolína Plíšková v jiné roli. Po úspěšné sezoně je jednou z horkých kandidátek pro dvouhru. Loni v týdnu před finále Plíšková mluvila o tom, že chce do světové desítky, a letos se jí to nakrátko splnilo a rok ukončila jako 11. hráčka žebříčku. Vyhrála turnaj v Praze a hrála dalších pět finále, to poslední v neděli na Elite Trophy. Sezonu hodnotí pozitivně a věří, že v té příští titulů přibude.

Karolína Plíšková s Petrem Pálou
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Plíšková cítí o něco větší tlak, ale váží si velkého progresu. "Byl to pro mě nový rok – poprvé jsem se dostala do desítky, byla jsem nasazená na grandslamech. Doufám, že příští rok bude v tomto směru ještě lepší," uvedla světová jedenáctka.

Plíšková vévodí světovým statistikám. V 75 zápasech v této sezoně nasázela soupeřkám 517 es. "Aspoň něco jsem tenhle rok vyhrála," řekla s úsměvem.

Úspěchů je na jejím kontě ale mnohem víc. Tím posledním byla účast ve finále na "béčkovém Masters" v Číně, kde podlehla až Venus Williamsové. "Byl to moc hezký turnaj. Dařilo se, až na finále, které o kousek nevyšlo. Na kurtu jsem se cítila dobře," popsala.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková znovu ve finále: Oproti loňsku se cítím líp

Z čínského Ču-chaj přiletěla do Prahy v pondělí po celodenní cestě. Na podobné rychlé přesuny je v tomto roce zvyklá. "Bylo to náročné, ale už jsem tu dva dny. Cítím se líp a líp. Věřím, že to bude o víkendu stoprocentní," uvedla Plíšková.

V porovnání s čínským kurtem je povrch v O2 areně o něco pomalejší. "Skáče to nízko," podotkla. V úterý stihla večerní trénink, ve středu už kurt okusila dvakrát. "Každým tréninkem se to bude zlepšovat," ujistila třetí nejlépe postavená česká hráčka v žebříčku.

Ve Fed Cupu má stoprocentní bilanci – ze dvou zápasů v Kanadě vyhrála oba. Týmovou soutěž má ráda. "Je to úplně něco jiného než celý rok. Je to hezké zpestření, užívám si to," řekla. "Před domácím publikem by to bylo asi těžší, ale věřím, že bych se s tím poprala," dodala jedním dechem.

Jestli však Plíšková nastoupí a zahraje si třeba poprvé proti ruské hvězdě Marii Šarapovové, je ve hvězdách. Kapitán Petr Pála si nominaci pro dvouhry zatím nechává pro sebe.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články