Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Exhibice v Melbourne se zúčastní i Nadal s Djokovičem

Rafael Nadal bude před Australian Open startovat na exhibičním turnaji v Melbourne. Pořadatelé akce, která je na programu 10. ledna, dnes potvrdili rovněž účast Novaka Djokoviče. Oba přední světoví tenisté se na dvorec vrátí po zdravotních potížích, které je donutily odložit start nové sezony.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: GONZALO FUENTES

V Melbourne se osm pozvaných tenistů utká v supertie-breakových zápasech hraných do deseti bodů. Startovat budou například i Stan Wawrinka a domácí hráči Nick Kyrgios nebo Lleyton Hewitt, vítěz získá 250 tisíc dolarů (5,3 milionu korun).

Jednatřicetiletý Nadal měl v minulém týdnu hrát na exhibici v Abú Zabí, posléze se odhlásil i z Brisbane. První hráč světového žebříčku, který loni triumfoval na Roland Garros a US Open, se omluvil s vysvětlením, že se po zranění kolena ještě necítí dostatečně připravený.

Bývalý první hráč světa Djokovič se kvůli bolavému loktu odhlásil z turnaje v Dauhá, který v předchozích dvou letech ovládl. Také srbský tenista, jenž nedávno přizval do trenérského týmu Radka Štěpánka, předtím na poslední chvíli zrušil účast na exhibici v Abú Zabí.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články