Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Druhý semifinálový pokus - Kvitová se utká s Azarenkovou

Londýn – Česká tenistka Petra Kvitová je po roce opět v semifinále Wimbledonu. Tentokrát se jí postaví čtvrtá nasazená Běloruska Viktoria Azarenková. Pokud Kvitová zahraje své maximum, může být úspěšná. Po včerejším tréninku to řekl trenér české tenistky David Kotyza. Jeho svěřenkyni už nepřekáželo svalové zranění, trénink absolvovala bez prášků na bolest. Tenistky se představí na centrálním dvorci ve 14:00. Podrobnou on-line reportáž nabídne web Sportživě.cz.

Loni byla Kvitová překvapením Wimbledonu, když se jí podařilo postoupit do semifinále, mezi jinými i přes Azarenkovou. Ztroskotala nakonec na Sereně Williamsové. "Hrála maximum, co mohla, a nestačilo to, protože Serena byla lepší. Myslím, že když teď předvede maximum, může to být úspěšné semifinále. Loni ta šance byla malá, teď je větší," prohlásil Kotyza.

Kvitová má s Azarenkovou vyrovnanou zápasovou bilanci 2:2. Poslední dvě utkání - loni ve Wimbledonu a letos ve finále v Madridu - vyhrála česká tenistka. "Určitě není minus, že s ní poslední dva zápasy vyhrála. Ale znají se výborně a jedna druhou asi nepřekvapí," myslí si Kotyza. "Spíš půjde zítra o aktuální naladění. Je to přece jen trochu speciální zápas tím, že je to semifinále Wimbledonu. Ale myslím, že je na ni nachystaná dobře."

Kotyzovu svěřenkyni v posledních dvou utkáních trápilo svalové zranění na pravém stehně, oba zápasy odehrála s léky proti bolesti. Včerejší trénink prý však absolvovala v pořádku a bez prášků. "Nevěděli jsme, jak na tom je ta noha, ale trénink proběhl úplně v pohodě. Prášky neměla. Nemá to takovou intenzitu, aby to potřebovala. Je v dobré náladě," řekl Kotyza.

Nenápadnou Kvitovou si hledají média

Přestože hlavní pozornost věnují britská média po vyřazení Sereny a Venus Williamsových Rusce Marii Šarapovové, pomalu si začínají všímat také úspěšného tažení české tenistky. Podle The Sun se "Petra Kvitová bude snažit napodobit svou hrdinku Martinu Navrátilovou a vyhrát Wimbledon". "Vycházející hvězda Kvitová v úterý ukázala, že zůstává velkou hrozbou v boji o wimbledonskou korunu," uvedl The Daily Express a připomněl, že dorazila do semifinále stranou pozornosti.

The Times upozorňují, že "levoruký servis z ní dělá obtížnou soupeřku, která má také sebedůvěru poté, co se dostala loni do semifinále". "Je jednou z nejlepších atletek mezi tenistkami a zasahuje míče s velkou přesností, zejména obouručným bekhendem," napsal britský list. Uvedl, že naposledy tu vyhrála levačka v roce 1990, kdy si vítězství odnesla Martina Navrátilová. "Po 21 letech je tato Češka jen dvě vítězství od toho, aby se v tomto směru vyrovnala svému dětskému idolu."

Wimbledon
zdroj: ISIFA/Rex Features autor: Jonathan Hordle
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články