Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Drtička favoritek Bencicová porazila v Torontu i Williamsovou a je ve finále

Toronto/Montreal - Osmnáctiletá švýcarská tenistka Belinda Bencicová vyřadila na turnaji v Torontu další velké jméno a postoupila do finále. Po Eugenii Bouchardové, Caroline Wozniacké a Aně Ivanovičové si nenasazená Švýcarka troufla i na světovou jedničku Serenu Williamsovou a připravila jí teprve druhou porážku v sezoně. Soupeřem světové jedničky Novaka Djokoviče ve finále tenisového turnaje v Montrealu bude Andy Murray.

Belinda Bencicová
zdroj: ČTK

Williamsová, jež vyhrála torontský Rogers Cup třikrát, v semifinále začala lépe, ale Bencicová dokázala zápas otočit a zvítězila 3:6, 7:5, 6:4. Jedinou předchozí porážku v sezoně uštědřila vítězce všech tří dosavadních letošních grandslamů Petra Kvitová v květnovém semifinále v Madridu.

"Pořád tomu nevěřím," prohlásila světová dvacítka Bencicová. "První set byl na mě příliš rychlý, ale pak jsem se dokázala přizpůsobit a bojovat," dodala hráčka, která dosud na okruhu WTA vyhrála jeden turnaj, letos v Eastbourne. Ve finále se utká s druhou nasazenou Rumunkou Simonou Halepovou. Williamsová vyhrála na esa 16:1, jenže udělala i dvanáct dvojchyb. "Hrála jsem mizerně," konstatovala.

"Profesionální tenistka by měla zahrát aspoň průměrně, ale já nedokázala ani to. Snad se z toho do US Open dostanu," řekla. Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová nastoupí ve finále čtyřhry proti dvojici Caroline Garciaová, Katarina Srebotniková. Ty porazily nejvýše nasazený pár turnaje Martina Hingisová, Sania Mirzaová 6:3 a 6:2.

S Djokovičem se v Montrealu střetne Murray

Druhý nasazený Brit v semifinále deklasoval Keie Nišikoriho z Japonska 6:3, 6:0 a v novém vydání žebříčku ATP se v pondělí posune na druhou pozici před Rogera Federera. "Je hezké být zase na druhém místě," prohlásil Murray, jenž v minulosti vyhrál Rogers Cup dvakrát, zatímco jeho finálový protivník Djokovič má o jeden titul víc.

"Všechno mě bolí, ve druhém setu jsem se už nemohl ani pořádně pohybovat," postěžoval si Nišikori po utkání, které trvalo jen 65 minut. Djokovič může získat pátý letošní titul z turnajů Masters. Celkově už v této prestižní kategorii triumfoval čtyřiadvacetkrát, lepší je jen Rafael Nadal (27). Murrayho dosud srbský tenista porazil devatenáctkrát, osm vzájemných zápasů vyhrál osmadvacetiletý Skot.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články