Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Do semifinále Turnaje mistrů postupují Federer a Murray

Londýn - Prvním semifinalistou dvouhry se stal Švýcar Roger Federer, který vyhrál i svůj třetí zápas. Švéda Robina Söderlinga porazil 7:6, 6:3 a na londýnském podniku zatím neztratil ani set. Do semifinále ho doprovodí domácí Andy Murray, který v druhé dnešní dvouhře porazil dvakrát 6:2 Španěla Davida Ferrera. Do semifinále čtyřhry ze skupiny A postoupili bratři Bryanovi a neporažený polský pár Mariusz Fyrstenberg, Marcin Matkowski. Ten dnes přehrál 6:3 a 7:6 wimbledonské šampiony Jürgena Melzera a Philippa Petzschnera.

Federer v prvním setu vedl 4:2, ale pak přišel o vlastní podání a rozhodovalo se až ve zkrácené hře. V tie-breaku měl od začátku navrch a nakonec ho získal v poměru 7:5. Söderling měl šanci na obrat hned v úvodním gamu druhé sady, kdy si vypracoval dva brejkboly. Při druhém už se po prohozu radoval, ale Jestřábí oko usvědčilo čárového rozhodčího z chyby a přisoudilo klíčový míček Federerovi. Druhý nasazený pak za stavu 4:3 sebral Söderlingovi servis a dotáhl zápas do vítězného konce.

Ve večerním zápase si postup bez větších problémů zajistil Murray. Britský tenista sice v úvodu prohrával 0:2, ale pak získal šest gamů za sebou a vývoj prvního setu rezolutně otočil. Druhá sada byla vyrovnaná jen v úvodu, ale nakonec i v ní uhrál Ferrer pouhé dva gamy a bez zisku jediného setu se s letošním Turnajem mistrů rozloučil. Naopak Murray má ve skupině B na kontě dvě výhry a z druhého místa postoupil do sobotního semifinále. V něm se utká s vítězem skupiny A, o němž se rozhodne v pátek.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články