Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Djokovič si v Paříži vybojoval čtvrtfinále, ze hry už je Thiem

Novak Djokovič zvládl na turnaji Masters v Paříži osmifinálový duel s Britem Kylem Edmundem a po tvrdě vybojovaném prvním setu zvítězil 7:6, 6:1. Prvního hráče světového žebříčku ve čtvrtfinále čeká Řek Stefanos Tsitsipas, který ho na předchozím turnaji Masters v Šanghaji ve stejné fázi vyřadil.

Novak Djokovič vstupuje do pařížské haly
zdroj: ČTK/AP

Šestnáctinásobný grandslamový šampion Djokovič stále bojuje o to, aby pošesté v kariéře ukončil sezonu v čele žebříčku.

Proti Edmundovi využil v úvodní sadě až sedmý setbol, ve druhé už ale žádné drama nepřipustil a oslavil 50. výhru v sezoně. Tuto hranici pokořil už podvanácté.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič prošel v Paříži do čtvrtfinále, Thiem vypadl

K pozici světové jedničky na konci sezony má ale blíž Rafael Nadal, jenž porazil pošesté za sebou Švýcara Stana Wawrinku a po výhře 6:4, 6:4 je posedmé v pařížském čtvrtfinále. Žebříčkově nejlepším hráčem roku se třiatřicetiletý Španěl stane, pokud vyhraje ještě další tři zápasy - ty by mu zároveň zajistily první titul z haly Bercy v kariéře a rekordní 36. triumf na turnajích Masters.

Ze hry je po osmifinále pátý nasazený Dominic Thiem. Rakouský tenista, který minulý týden slavil titul na domácím turnaji ve Vídni, podlehl Grigoru Dimitrovovi.

A to až nečekaně snadno. Thiem proti bulharskému semifinalistovi letošního US Open uhrál dohromady jen pět gemů a odešel poražen po setech 3:6, 2:6. Dimitrov si zahraje čtvrtfinále Masters poprvé od loňského turnaje v Torontu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články