Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportfilm festivalové ozvěny 2024

Djokovič se s Alcarazem utkají o titul v Cincinnati

Repete wimbledonského finále si zahrají v Cincinnati Novak Djokovič s Carlosem Alcarazem. Srbský tenista zatím v Cincinnati neztratil ani set a po minulých letech, kdy v USA nemohl nastupovat kvůli chybějícímu očkování proti covidu, tak může připsat třetí titul na US Open.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters

Djokovič v Ohiu zatím neztratil ani set, v semifinále zdolal předloňského vítěze turnaje Němce Alexandera Zvereva 7:6, 7:5. 

Alcaraz porazil Hurkacze i potřetí v kariéře. V zápase si vypracoval jedenáct brejkbolů, ale proměnil jen jeden. Sám přišel o podání dvakrát. "Byl to zápas náročný na hlavu. Brejkbolů jsem měl fakt hodně, bylo to složité. Odvrátit mečbol není samozřejmě snadné, ale s trenérem jsme mluvili o tom, že musím zůstat pozitivní. Věděli jsme, že šance přijdou a já se je snažil využít," řekl Alcaraz v rozhovoru na kurtu.

Španělský tenista je nejmladším finalistou v Cincinnati od roku 1991, kdy hrál o titul devatenáctiletý Pete Sampras. Může se stát nejmladším vítězem od roku 1985, kdy v 17 letech na turnaji triumfoval Boris Becker. S Djokovičem má pozitivní bilanci 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články