Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Djokovič odletí z Tokia bez medaile, z bronzu se těší Carreňo Busta

Po pátečním semifinále s Němcem Alexanderem Zverevem neuspěl hlavní favorit tenisového turnaje Novak Djokovič ani v utkání o třetí místo. Se Španělem Pablem Carreňo Bustou totiž prohrál 4:6, 7:6, 3:6 a z olympijských her v Tokiu odcestuje bez zisku cenného kovu. Nedlouho poté totiž oznámil, že k následnému střetnutí o medaili ve smíšené čtyřhře kvůli zranění ramena nenastoupí.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič podlehl i Carreňovi v duelu o bronz

K duelu o olympijský bronz nastoupil čtyřiatřicetiletý vítěz rekordních 20 grandslamů už potřetí. V Pekingu 2008 uspěl, o čtyři roky později v Londýně prohrál s Argentincem Juanem Martínem del Potrem.

Carreňo působil na dvorci bojovněji. V úvodním setu odvrátil všech pět brejkbolů, ve druhém měl v tie-breaku mečbol, ale proměnit ho nedokázal. Ve třetím dějství si rychle vypracoval náskok 3:0, rozčilený Djokovič se uklidnil a při dalších mečbolech se bránil, jak jen mohl. Odvrátil ještě kvarteto, ale při šestém už kapituloval.

Třicetiletý Carreňo tak v japonské metropoli dokázal porazit světovou jedničku i dvojku, Rusa Daniila Medvěděva vyřadil ve čtvrtfinále. S Djokovičem měl dosud negativní bilanci 1:4. Jediné vítězství si připsal loni v osmifinále US Open, v němž byl srbský tenista diskvalifikován za to, že trefil míčkem čárovou rozhodčí.

Krátce po prohraném duelu o singlový bronz Srb oznámil, že kvůli zranění ramena nenastoupí do utkání o třetí místo v mixu. S Ninou Stojanovičovou měl hrát proti ženské světové jedničce Ashleigh Bartyové a jejímu australskému partnerovi Johnu Peersovi.

Bronz v ženské čtyřhře míří do Brazílie

Deblový bronz získaly Brazilky Laura Pigossiová a Luisa Stefaniová. Rusky Jelenu Vesninovou a Veroniku Kuděrmětovovou zdolaly 4:6, 6:4 a 11:9, když v rozhodujícím supertie-breaku odvrátily čtyři mečboly a od stavu 5:9 uhrály šest míčků v řadě.

Vesninová před pěti lety v Riu vyhrála čtyřhru s Jekatěrinou Makarovovou. Další medaile jí v Tokiu těsně unikla, ale po postupu do nedělního finále mixu má jisté minimálně stříbro. Brazilky v osmifinále vyřadily Karolínu Plíškovou a Markétu Vondroušovou, Pigossiová je přitom ve světovém žebříčku až na konci druhé stovky.

O zlato budou v neděli hrát Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková proti Švýcarkám Belindě Bencicové a Viktoriji Golubicové.

Tenis:

Muži:
Dvouhra - o 3. místo:

Carreňo (6-Šp.) - Djokovič (1-Srb.) 6:4, 6:7 (6:8), 6:3.

Ženy:
Čtyřhra - o 3. místo:
Pigossiová, Stefaniová (Braz.) - Kuděrmětovová, Vesninová (Rus.) 4:6, 6:4, 11:9.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články