Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Djokovič kanárem oplatil Cecchinatovi porážku a postoupil v Šanghaji do čtvrtfinále

Srbská tenisová hvězda Novak Djokovič zůstává na vítězné vlně a na turnaji série Masters postoupila ze třetího kola do čtvrtfinále. Djokovič si smlsnul na Italovi Marcu Cecchinatovi, který ho v posledním vzájemném duelu nečekaně porazil na Roland Garros, poměrem 6:4 a 6:0. Postoupil také obhájce titulu Roger Federer, který ovšem musel i v druhém utkání na turnaji bojovat tři sety a přes Španěla Roberta Bautistu přešel po výhře 6:3, 2:6, 6:4.

Novak Djokovič v zápase s Cecchinatem v Šanghaji
zdroj: ČT4 autor: Yu Jianzhong

Zápas hraný na tvrdém povrchu na rozdíl od pařížské antuky Djokovičovi sednul. Čtrnáctinásobný grandslamový šampion vyhrál posledních sedm gamů zápasu a 14 z posledních 16 bodů.

Jedenatřicetiletý Srb, jenž může při své současné formě vystřídat Španěla Rafaela Nadala v čele žebříčku, už zvítězil 15krát za sebou. Před triumfy na US Open a v Cincinnati ho naposledy porazil před dvěma měsíci v Torontu mladý Řek Stefanos Tsitsipas.

K odvetě se mohlo schylovat v šanghajském čtvrtfinále, ale dvacetiletou hvězdu dnes zdolal 6:4 a 7:6 Kevin Anderson. Před třemi týdny v exhibičním Laver Cupu se z vítězství radoval dvoumetrový Jihoafričan, ale poslední soutěžní duel ve finále Wimbledonu patřil jednoznačně Djokovičovi.

Federera v Šanghaji přinutil ke třem setům nejprve Rus Daniil Medveděv a dnes i Bautista, jenž přitom dosud nad Švýcarem nevyhrál ani jednu sadu. Dnes přidal aktuálně druhý hráč světa sedmnáctý vyhraný set v řadě, Španělovi se však podařilo srovnat. Skóre bylo vyrovnané až do stavu 4:4 ve třetím setu, kdy Federer vzal Bautistovi podání a zápas čistou hrou dopodával.

Ve čtvrtfinále se dvacetinásobný grandslamový vítěz utká s Japoncem Keiem Nišikorim. Bez ohledu na své výsledky Federer o druhé místo v žebříčku přijde, pokud Djokovič postoupí do finále.

Zraněním skončil turnaj pro Juana Martína del Potra, který vzdal zápas s Bornou Čoričem po prohraném prvním setu. Třetí nasazený Argentinec uklouzl v desáté hře a tvrdě dopadl na pravé koleno. Od té doby měl evidentní problémy s pohybem. Čorič mu sebral podání na 6:5 a Del Potro si v pauze vyžádal lékařské ošetření. Ani se silně zatejpovaným kolenem nicméně nedokázal hrát a poté, co soupeř dopodával úvodní sadu, duel vzdal.

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 086 700 dolarů):

Dvouhra - 3. kolo: Djokovič (2-Srb.) - Cecchinato (16-It.) 6:4, 6:0, Anderson (7-JAR) - Tsitsipas (10-Řec.) 6:4, 7:6 (7:1), Federer (1-Švýc.) - Bautista (Šp.) 6:3, 2:6, 6:4, Nišikori (8-Jap.) - Querrey (USA) 7:6 (9:7), 6:4, Ebden (Austr.) - Gojowczyk (Něm.) 6:2, 6:3.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články