Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Sport 1976

Djokovič je na US Open podeváté ve čtvrtfinále

New York - Novak Djokovič postoupil podeváté za sebou do čtvrtfinále US Open. První hráč světa v osmifinále posledního grandslamu sezony v New Yorku porazil Španěla Roberta Bautistu 6:3, 4:6, 6:4 a 6:3.

Novak Djokovič
zdroj: AP autor: Kirsty Wigglesworth

Djokovičovi trvalo přes tři hodiny, než zlomil odpor třiadvacátého nasazeného Bautisty, který s ním vydržel ve výměně a svým rychlým forhendem mu dělal velké problémy. Djokovič mohl vyhrát ve třech setech, ale ve druhém prohrál od stavu 4:2 pět her a po ztracené sadě rozšlápl raketu opřenou o tašku. "Vidíte někde zlomenou raketu? Já ne," vtipkoval vítěz US Open z roku 2011 po zápase.

Ve třetím setu dokázal Djokovič získat zpět svoji jistotu i vedení. Fanoušci na kurtu Arthura Ashe možná více fandili Bautistovi. Proto když Djokovič získal důležitý brejk ve čtvrté sadě po krásném voleji, nastražil ucho a žádal si bouřlivé ovace. V koncovce si prohrál jednou podání, ale set i zápas už dovedl do konce.

"Bautista odehrál vynikající zápas a musím mu poblahopřát. Donutil mě hrát naplno, neměl jsem lehký bod a jsem rád, že jdu dál," řekl Djokovič.

Letošní vítěz Australian Open, Wimbledonu a finalista Roland Garros se ve čtvrtfinále střetne s dalším Španělem Felicianem Lópezem. "On není typický španělský hráč, hodně útočí a tlačí se k síti," uvedl.

Výsledky:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Bautista (23-Šp.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:2, F. López (18-Šp.) - Fognini (32-It.) 6:3, 7:6 (7:5), 6:1.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Mladenovicová (Fr.) - Makarovová (13-Rus.) 7:6 (7:2), 4:6, 6:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články