Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Španělští tenisté jdou do Davis Cupu bez světové jedničky. Alcaraz neohrozí ani Česko

Světová tenisová jednička Calros Alcaraz nebude ve španělském týmu pro nadcházející skupinovou fázi finálového turnaje Davis Cupu. Nenastoupí tak ani ve středu, kdy se Španělé utkají s českým výběrem. Španělský svaz dnes na oficiálním webu uvedl, že dvacetiletého tenistu v nominaci vystřídá o patnáct let starší Albert Ramos.

Carlos Alcaraz
zdroj: Reuters

Španělští tenisté budou ve středu prvním soupeřem českého týmu ve skupině C ve Valencii. Svěřenci kapitána Jaroslava Navrátila se následující den střetnou s Koreou a na závěr v sobotu vyzvou Srbsko, v jehož nominaci je zatím i hvězdný Novak Djokovič. Nejlepší dva týmy postoupí do listopadového Final 8, které bude hostit Málaga.

Alcaraz se z Davis Cupu omluvil několik hodin poté, co vypadl v semifinále US Open s Rusem Daniilem Medvěděvem. Letošní wimbledonský šampion neobhájí v New Yorku loňský triumf a v pondělí ho v čele světového žebříčku vystřídá Djokovič, jenž bude v nedělním finále hrát o 24. grandslamový titul.

Při Alcarazově neúčasti bude španělskou žebříčkovou jedničkou Alejandro Davidovich, 21. hráč světa. V týmu nového kapitána Davida Ferrera jsou dále Roberto Bautista (42.), nově Ramos (88.) a specialista na čtyřhru Marcel Granollers.

Česko budou reprezentovat Jiří Lehečka (29.), Tomáš Macháč (121.), sedmnáctiletý Jakub Menšík (206.) a deblista Adam Pavlásek. Ti Alcarazovu absenci uvítali.

"Je to pro nás dobrá zpráva. Šance na vítězství v tomto duelu budeme mít určitě větší, protože Alcaraz poháněný domácím publikem by byl určitě těžký oříšek," uvedl Lehečka, který bude plnit roli české jedničky.

"Nic to ale nemění na tom, že Španělé zůstávají pořád kvalitním týmem. Všichni mají s Davis Cupem nějakou zkušenost, hrají doma, což je pro ně velká výhoda. Že nehraje Alcaraz, je určitě výhoda pro nás, ale není to důvod, abychom utkání nějak podcenili nebo se na něj nepřipravili stejně kvalitně. Bude to pro nás výzva, těším se, až se s ní všichni popereme," dodal Lehečka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články