Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Rosol: Důležité vítězství, ale doufám, že to životní teprve přijde

Hannover - Po skreči Tomáše Berdycha se někteří čeští fanoušci báli nejhoršího. Osmnáctiletý Alexander Zverev se v pátečním utkání ukázal ve fantastickém světle a pořádně potrápil českou jedničku. Lukáš Rosol ale německou dvojku suverénně porazil a postaral se o český postup. Doufá ale, že jeho životní vítězství teprve přijde.

Radost Lukáše Rosola
zdroj: ČTK autor: Pavel Lebeda

"Je to pro mě jeden z důležitých zápasů, ale věřím, že nějaký životní ještě přijde," usmál se Rosol po přesvědčivé výhře nad Zverevem 6:2, 6:3 a 6:1. Rosol šel poprvé v soutěži družstev do boje za nerozhodného stavu 2:2. "Nevěděl jsem, do čeho jdu," řekl bez obalu po zápasu.

Na druhou stranu už není žádným daviscupovým nováčkem a chtěl ukázat, že může zápasy rozhodnout. "Kdybych prohrál, tak bych zklamal tým. Jsem rád, že se mi to podařilo," řekl. Před utkáním se Zverevem si vzpomněl na loňské první kolo.

V Ostravě už vedl 2:0 a 5:4 nad Australanem Thanasim Kokkinakisem, přesto prohrál. "Ten zápas mi v paměti prošel. Zamyslel jsem se nad tím. Nechtěl jsem to znovu prožívat, tehdy jsem byl dole," řekl padesátý hráč světa Rosol a doufal, že tahle výhra mu naopak pomůže. "Přidala mi sebedůvěru do dalších zápasů," těšil se na turnaje.

Rosol potvrdil, že v zápasech v zahraničí hraje lépe než v domácím prostředí. "Je uvolněnější," řekl kapitán Jaroslav Navrátil. "Něco do sebe to má. Venku je menší tlak. Proti Zverevovi mi pomohlo, že mám víc zkušeností," řekl tenista.

Osmnáctiletému mladíkovi hrál Rosol co nejvíce přes forhend a měnil rytmus hry. Dokázal soupeře tak vyvést z míry, že Zverev rozbil o zem raketu. "Vůbec jsem si toho nevšímal. Soustředil jsem se, co mám dělat já," řekl Rosol. Až za stavu 4:1 ve třetí sadě věřil, že už vyhraje. "Měl jsem dva brejky, tak jsem si říkal, že už bych to mohl dohrát. A jsem rád, že jsem to dokázal a posunul tým dál."

Krátce po mečbolu si užil týmové křepčení na kurtu a v šatně se podělil o svůj úspěch s manželkou a ročním synkem. "Ukazoval jsem mu radost v šatně," řekl Rosol a ostatní na malého Andreho pokřikovali, jak má šikovného tatínka.

Kapitán Navrátil tvrdil, že Rosol odehrál jeden ze svých nejlepších zápasů v Davisově poháru. "Možná jo. Nevzpomínám si, jestli jsem hrál na takové úrovni. V Davis Cupu je to pro mě nejdůležitější výhra," přitakal Rosol, který si vylepšil daviscupovou bilanci na 11 výher a osm porážek.

Už v pondělí se Rosol přesune do Indian Wells na turnaj ATP. Výhra nad Zverevem v důležitém okamžiku mu může pomoct. V čem? "Jednoznačně v respektu. Soupeři vědí, že umím taky zahrát dobrý zápas, a dají si na mě pozor," řekl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články