Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Nizozemci se po sedmnácti letech radují z postupu do čtvrtfinále Davis Cupu

Nizozemští tenisté si v Glasgow poradili s Brity a poprvé od roku 2005 postoupili do čtvrtfinále Davis Cupu. Tým kapitána Paula Haarhuise si zahraje závěrečný turnaj pro osm nejlepších v listopadu v Málaze.

Wesley Koolhof a Matwe Middelkoop se radují z výhry
zdroj: ČTK/PA autor: Steve Welsh

Nizozemci v pátečním duelu porazili 2:1 domácí Británii. Utkání se rozhodovalo ve čtyřhře, v níž nejlepší světový pár této sezony Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop přetlačil 7:6, 6:7, 6:3 bývalou světovou jedničku ve dvouhře Andyho Murrayho a současnou deblovou jedničku Joa Salisburyho.

Britové v druhém setu odvrátili mečbol, ale v třetí sadě už na soupeře nestačili. "Je to k vzteku, protože takové zápasy rozhoduje pár míčků. Za ta léta jsem odehrál spoustu takových utkání a zvládl je, ale nyní to nevyšlo. Jsem z toho smutný, protože si myslím, že jsme tady měli dobrou šanci," uvedl Murray.

Britové o možnost na postup do finálového turnaje přišli, mají na kontě dvě porážky stejně jako Kazachstán. Už ve čtvrtek si účast v Málaze zajistily Spojené státy.

Ze skupiny C v Hamburku jsou již jistými postupujícími domácí Němci a Australané. Ze skupiny A v Boloni jdou dál domácí Italové, které doprovodí buď Švédsko, nebo Chorvatsko.

Nejzamotanější situace je ve skupině B ve Valencii, kde domácí Španělé nevyužili šanci zajistit si postup v duelu proti Kanadě, které podlehli 1:2. Hrdinou severoamerického týmu byl Félix Auger-Aliassime, jenž nejprve porazil novou světovou jedničku Carlose Alcaraze a poté pomohl získat rozhodující bod ve čtyřhře po boku Vaska Pospisila. O postupujících rozhodnou víkendové zápasy Kanada - Srbsko a Španělsko - Korea.

Vyřazovací fáze finálového turnaje pro osm postupujících ze čtyř čtyřčlenných skupin se bude hrát v Málaze 22. až 27. listopadu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články