Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Není to nemožné, říká o svém startu ve finále Davis Cupu Nadal

Mallorca - Naposledy si zahrál ve Wimbledonu, kde šokoval prohrou s Lukášem Rosolem, a proti Čechům by se na kurt zase mohl vrátit. Největší španělská tenisová hvězda Rafael Nadal stále rehabilituje po vleklém zranění kolene, ale fanouškům dává naději, že na Turnaj mistrů nebo finále Davis Cupu proti Česku už by mohl být zase fit a zpět ve hře.

Rafael Nadal
zdroj: AP

"Není to nemožné, ale bude to hodně těžké," prohlásil šestadvacetiletý lídr Španělů o možné účasti na Turnaji mistrů a ve finále Davis Cupu. To budou hostit čeští tenisté v pražské O2 areně 16. až 18. listopadu, turnaj pro osmičku nejlepších hráčů sezony se bude hrát v Londýně o týden dříve od 5. do 11. listopadu.

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz a momentálně čtvrtý hráč světa Nadal nehraje od šokující porážky s Lukášem Rosolem v druhém kole červnového Wimbledonu. Měl v levém koleně natržený patelární vaz a zánět. Poslední dny rehabilitace podle něj už přinesly zlepšení a dávají mu šanci, že se brzy vrátí k tréninku a závěr sezony ještě stihne.

Už se to lepší

"Denně chodím do tělocvičny a plavat," prozradil ze svého domova na Mallorce. V prosinci by prý každopádně chtěl stihnout exhibici v Abú Zabí. Aby už začal trénovat na kurtu, na to se prý ještě necítí.

Nadal odmítl nechat si zraněné koleno operovat a léčí ho konzervativně. Zpočátku měl podle svých slov pocit, že rehabilitace nepřináší zlepšení. "Ale teď za poslední dva týdny už cítím, že je to lepší," popsal Nadal. "Každopádně pauza byla dlouhá, a abych se dostal zpátky do hry, na to budu potřebovat nějaký čas. Nevím, jestli to budou dva týdny, nebo měsíc a půl," uzavřel.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články