Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Nehrál jsem nejlepší tenis. O to víc si cením vítězství, řekl Lehečka

Úspěšný vstup do kvalifikace Davisova poháru v Portugalsku potěšil Jiřího Lehečku o to víc, že proti domácímu Nunovi Borgesovi neodehrál nejvydařenější zápas. Česká jednička se potýkala s přechodem na antuku, ale nakonec se v klíčových momentech dokázala zkoncentrovat a vyhrát. Přímý přenos nedělního programu sledujte od 15:55 na ČT2 a ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěrečný gem v utkání Borges – Lehečka s ohlasem

"Tohle vítězství je strašně důležité. Každá výhra se počítá, ale téhle si cením o to víc, že jsem nehrál nejlepší tenis," hodnotil Lehečka.

Čtvrtfinalista Australian Open a 39. hráč světa vybojoval důležitý první bod za hodinu a 38 minut. "Soupeř byl nepříjemný v tom, že má antuku rád a hrál v domácím prostředí. V Maie se narodil a měl zde velkou podporu. Věděl, jak si jít pro vítězný balon, nebál se a jeho forhendový kraťas mě hodně trápil," uvedl Lehečka.

Český tenista si vypracoval v duelu 17 brejkbolů, proměnil však jen čtyři. "Nebylo to nic příjemného, ale on na ně také zahrál velmi slušně. Jsem rád, že jsem nějaké proměnil, první set vyhrál a poté uspěl i ve druhém," pokračoval.

Poradil si i se situacemi, kdy dvakrát nepotvrdil čerstvě získaný brejk. "Ztratit servis není příjemné, ale hrajeme na antuce a tam je těch možností na prolomení podání více. Bylo to tím, že jsem se ještě necítil naladěný na antuku," připomněl přechod z betonu v Austrálii.

Během přestávek se ho snažil kapitán Jaroslav Navrátil uklidnit. "Radil mi, abych se držel trpělivější hry a nechodil do toho tak aktivně, jak jsem byl zvyklý z minulých týdnů. Měl jsem hrát víc trpělivěji a ne tak na riziko," doplnil Lehečka.

Jednadvacetiletý reprezentant nakonec zápas zvládl a zajistil Česku vedení. "Ukázal jsem, že tenis hrát umím a jsem natolik zkušený, že mohu tato utkání získat na svou stranu. Nebylo to lehké, soupeř hrál nepříjemně, ale naštěstí jsem se v hlavě zkoncentroval na důležité body, které jsem vyhrál," měl jasno Lehečka.

Poradil si také s bouřlivou atmosférou v hale. Přestože většina diváků fandila domácímu Borgesovi, ocenil i hlouček českých příznivců. "My už si ani pořádně nepamatujeme, jaké to je hrát doma, takže nás nic nepřekvapí. Na venkovní atmosféru jsme zvyklí. Pár lidí z Česka za námi ale přijelo a jsem za to rád. Hnali mě dopředu," uvedl rodák z Mladé Boleslavi.

V neděli by ho měla čekat ještě dvouhra s portugalskou jedničkou Joaem Sousou, je však případně připraven nastoupit i do čtyřhry. Do ní zatím Navrátil nahlásil Tomáše Macháče a Adama Pavláska. "Kondičně jsem na tom dobře, ale nominace záleží na kapitánovi a vývoji zápasu," zakončil Lehečka.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články