Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Navrátil: "S Tomášem se dneska nedalo hrát"

Ostrava – Nerozhodný stav po úvodních dvouhrách a prohra Radka Štěpánka prý není pro kapitána českých tenistů překvapivý. Jaroslav Navrátil ale nešetřil chválou směrem k Tomášovi Berdychovi a rozplýval se nad výkonem české jedničky, která se po příletu z Austrálie potýkala s velkou únavou. Přímý přenos sobotní čtyřhry sledujte od 14:00 na ČT sport a našem webu.

Tomáš Berdych s Jaroslavem Navrátilem
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

"S Tomášem se dneska nedalo hrát," chválil Navrátil výkon Berdycha, který výhrou nad Igorem Sijslingem dvakrát 6:3 a 6:0 a vyrovnal stav zápasu na 1:1. Osmadvacetiletý Berdych zvládl zápas výtečně, i když se v týdnu cítil unavený. "Ve středu nemohl chodit, to se na kurtu v tréninku trápil. Ještě jsem ho neviděl, aby byl takhle unavený, protože Austrálie dala jeho tělu strašně zabrat," řekl Navrátil.

Berdych hrál poprvé v kariéře na Australian Open semifinále. Do Evropy se vrátil až v sobotu večer a v pondělí se v Ostravě připojil k týmu. Přes únavu tým prý nezvažoval, že by nenastoupil do úvodních dvouher. "To nepadlo," řekl Navrátil a s uznáním dodal: "Ve čtvrtek si odpočinul, zkoncentroval se a je vidět, že to je hráč světové úrovně."

 "Stav to není horší, než jsem čekal."

Díky Berdychovi je zápas nerozhodný 1:1, jelikož na úvod prohrál Radek Štěpánek s Robinem Haasem v pěti setech. "Stav to není horší, než jsem čekal. Já říkal, že první zápas bude velice těžký a dlouhý. To se potvrdilo," konstatoval Navrátil. Štěpánek mohl vyhrát, ale využil jen tři z 18 brejkbolů, což rozhodlo. "Radek tam nechal duši, měl převahu, ale ty brejkboly ho srazily. A jak prohrál čtvrtý set, tak byl hůř na nohách a agresivnější Haase ho přehrál," řekl kapitán.

Do čtyřhry pošle Berdycha a Štěpánka, kteří v Davis Cupu vyhráli 14 z 15 deblů. Otázkou je, koho nasadí Nizozemci. Variant mají několik. Kapitán Jan Siemerink může vybrat třeba Haase se Sijslingem, Haase s dvaadvacátým deblistou světa Jeanem-Julienem Rojerem, nebo Rojera se Sijslingem. "Myslím, že deblista Rojer bude hrát určitě. Haase toho bude mít plný kecky po pěti setech. Pro mě je Sijsling lepší deblista než Haase, já bych si tipl dvojici Rojer a Sijsling," odhadoval Navrátil.

Nominaci musí kapitáni nahlásit hodinu před čtyřhrou, která v Ostravě začne v sobotu ve 14:00. 

Je nám líto, video expirovalo.
Reportáž z utkání Berdych- Sijsling
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články