Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Murray přidal rozhodující třetí bod a Británie slaví po 79 letech triumf v Davis Cupu

Gent (Belgie) – Dlouhých 79 let si museli tenisté Velké Británie počkat na vítězství v Davisově poháru. Čekání ukončili v Gentu, kde jim třetí rozhodující bod zajistil Andy Murray, který porazil Davida Goffina po setech 6:3, 7:5 a 6:3. Murray byl ústřední postavou Britů v celém letošním ročníku. Vyhrál všech osm dvouher a další tři body přidal s bratrem Jamiem ve čtyřhře. 

Britové oslavují svého lídra
zdroj: ČTK/PA/Andrew Milligan

"Nemůžu uvěřit, že jsme to dokázali. Užijeme si to, protože se to nemusí opakovat," řekl Murray. "Je to ten nejkrásnější pocit, jaký si umíte představit," dodal britský kapitán Leon Smith. "Andy ukázal, že je absolutní superhvězda. On bude říkat, že to je týmový úspěch, že se o to zasloužili všichni, ale je ohromující, co on sám dokázal," uvedl Smith.

Skotský rodák Andy Murray už ve finále porazil v pátek Rubena Bemelmanse a v sobotu s bratrem Jamiem v deblu Goffina se Stevem Darcisem. V duelu s Goffinem ukázal Murray skvělou defenzivu. Výborně se pohyboval, skoro nezkazil úder a jen jednou na začátku třetí sady ztratil servis. Při soupeřově podání využil po dlouhé výměně, v které se bránil, druhý mečbol přesným lobem.

Britové ziskem salátové mísy navázali na poslední triumf z roku 1936. Desátým vavřínem v soutěži se dostali na třetí místo, lepší už jsou jen Australané (28 titulů) a Američané (32). Češi jsou s třemi výhrami spolu s Němci sedmí. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články