Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Boj tenistů o udržení v Davis Cupu zahájí Rosol

Dillí - Lukáš Rosol zahájí boj tenistů o udržení ve Světové skupině Davisova poháru. V první páteční dvouhře proti Indii se v Dillí utká s Yukim Bhambrim. Zápas začne v 6:30 SELČ a po něm nastoupí Jiří Veselý, který je při neúčasti Tomáš Berdycha poprvé českou jedničkou, a Somdev Devvarman.

Lukáš Rosol
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Češi jsou i přes neúčast světové pětky Berdycha, který poprvé od roku 2002 neodehraje v sezoně ani jeden zápas v soutěži, favority utkání. V Dillí se ale musí vypořádat nejen se soupeřem, ale i s horkem a hlavně s vysokou vlhkostí vzduchu.

"Důležité je, aby kluci zvládli to počasí," zdůraznil kapitán Jaroslav Navrátil. "Naši hráči mají mnohem větší zkušenosti z turnajů ATP Tour. Soupeři zůstávali na challengerech, nicméně častokrát jsme se už přesvědčili, že žebříčky nerozhodují. Samozřejmě budu rád, když po prvním dnu povedeme 2:0," dodal.

Dvaadvacetiletý Veselý nastoupí ke své druhé "ostré" daviscupové dvouhře na tři vítězné sety a už v roli jedničky. "Není důvod rozlišovat, jestli je člověk jednička, nebo dvojka. Jsme tady jako tým, jako jedno tělo a pro výhru," řekl Veselý.

Nemyslí si, že díky vlhku budou mít domácí velkou výhodu. "Ani oni nebudou stoprocentně připraveni s námi hrát tři až čtyři hodiny. Navíc naše herní úroveň i tempo by měly být vyšší než jejich," věří Veselý.

Jiří Veselý
zdroj: ČTK autor: Luděk Peřina

Veselý ani Rosol (85. ATP) se s Devvarmanem (164.) ani s Bhambrim (125.) dosud na turnajích nestřetli. "Papírově jsme silnější, ale podmínky smazávají rozdíl. Zkusíme chytnout začátek, dobře se rozjet a budeme bojovat," plánoval Rosol.

Devvarman v tenisovém centru Rádže Kumára Khánny neprohrál od roku 2010. Loni a letos zde vyhrál challenger. "Tenhle kurt a podmínky by nám měly pomoct ten zápas zvládnout," míní indický tenista. "Jemu se tady daří, ale věřím, že moje hra bude dost dobrá na to, abych udělal bod," prohlásil Veselý.

Radek Štěpánek
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Do čtyřhry jsou nahlášeni zkušený Radek Štěpánek s dvacetiletým Adamem Pavláskem a je pravděpodobné, že v sobotu skutečně nastoupí. Pokusí se překvapit dvojici ostřílených indických deblistů Leander Paes a Rohan Bopanna.

Češi v březnu v Ostravě prohráli v 1. kole v oslabené sestavě bez Berdycha a Štěpánka, strůjců zisku "salátové mísy" z let 2012 a 2013, s Austrálií 2:3. V baráži jsou tenisté po čtyřech letech a ze Světové skupiny sestoupili jen v roce 2005.

S indickými tenisty mají Češi pozitivní bilanci 3:0. Naposledy vyhráli v Příbrami před 18 lety 3:2, ale v 1. kole otáčeli stav 1:2 na zápasy a už tehdy hrál za Indii Paes. Asijský tým postoupil do baráže po vítězství 3:2 na Novém Zélandu.

Je nám líto, video expirovalo.
Davis Cup v Indii rozehraje Rosol

Los baráže Davisova poháru Indie - ČR:

Pátek (6:30): Bhambri (125. dvouhra ATP) - Rosol (85.), Devvarman (164.) - Veselý (40.)

Sobota (8:30): Bopanna (13. čtyřhra ATP), Paes (33.) - Štěpánek (145.), Pavlásek (268. čtyřhra)

Neděle (6:30): Veselý - Bhambri, Rosol - Devvarman.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články