Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Australané hrají s Američany nerozhodně. Nastoupí ke čtyřhře Hewitt?

Melbourne - Zápas 1. kola Davisova poháru mezi nejúspěšnějšími týmy historie Austrálií a USA je po prvním dnu nerozhodný 1:1. Na trávě v melbournském Kooyongu uspěly obě jedničky John Isner i Bernard Tomic. Otázku, zda by mohl do sobotní čtyřhry nastoupit hrající kapitán australských tenistů Lleyton Hewitt, nechal bývalý první hráč světa otevřenou.

Bernard Tomic a Lleyton Hewitt
zdroj: ČTK/AP

"Vlastně nevím, co bere víc energie, abych řekl pravdu," prohlásil pětatřicetiletý Hewitt po svém debutu v roli daviscupového kapitána. "Jsem docela hlasitý, když sedím na druhé straně (barikády). A cítím se v pohodě," dodal dvojnásobný grandslamový šampion, jenž ukončil kariéru před šesti týdny na Australian Open.

Hostům zařídil vedení Isner výhrou nad Samuelem Grothem 3:0 na sety, pak vyrovnal Bernard Tomic, jenž zdolal Jacka Socka 3:1. Do čtyřhry jsou zatím nahlášeni Groth s Johnem Peersem a legendární dvojčata Bob a Mike Bryanové. Australané mají z Davis Cupu 28 trofejí, Američané ještě o čtyři více.

Britští obhájci titulu hrají po úvodních dvouhrách s Japonskem rovněž nerozhodně. První bod domácích získal v Birminghamu favorizovaný Andy Murray, srovnání stavu zařídila podle očekávání jednička hostujícího týmu Kei Nišikori. Vyrovnaný je také duel Srbska s Kazachstánem, na úvodní suverénní výhru světové jedničky Novaka Djokoviče odpověděl ve druhé dvouhře Michail Kukuškin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články