Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Davidovich je v Monte Carlu poprvé v semifinále Masters

Alejandro Davidovich se na antuce v Monte Carlu probojoval poprvé do semifinále turnaje Masters. Ve čtvrtfinálovém utkání španělský tenista porazil desátého nasazeného Američana Taylora Fritze po obratu 2:6, 6:4, 6:3.

Alejandro Davidovich Fokina
zdroj: Reuters autor: Denis Balibouse

Davidovich v druhém kole vyřadil světovou jedničkou Srba Novaka Djokoviče a pak si poradil i s Belgičanem Davidem Goffinem, který přijel do Monte Carla jako čerstvý vítěz turnaje v Marrákeši.

S Fritzem sice ztratil první set, ale nakonec Američana, který před necelým měsícem ve finále v Indian Wells ukončil letošní neporazitelnost španělské hvězdy Rafaela Nadala, po téměř dvou a půl hodinách udolal.

Dalším soupeřem dvaadvacetiletého Španěla bude o osm let starší Grigor Dimitrov. Bulharský tenista ve třech setech zdolal jedenáctého nasazeného Poláka Huberta Hurkacze.

V semifinále je i druhý nasazený Alexander Zverev. Olympijský vítěz z Tokia po třech hodinách udolal Itala Jannika Sinnera 5:7, 6:3 a 7:6.

"V této sezoně jsem už pár těsných zápasů prohrál, tentokrát to pro mě mělo lepší konec. A hodně mi to pomůže," radoval se německý tenista.

O finále si Zverev zahraje proti obhájci titulu a turnajové trojce Stefanosi Tsitsipasovi, jenž předvedl úžasný obrat. Řek prohrával v rozhodující sadě už 0:4 s Diegem Schwartzmanem, ale argentinskému soupeři pak už nic nedopřál a posledních šest gamů ovládl.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články