Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Čtvrtfinálové finále. Djokovič se na French Open střetne s Nadalem

Paříž - Duel dvou zřejmě největších favoritů Rafaela Nadala a Novaka Djokoviče bude hlavním hitem čtvrtfinálového programu tenisového Roland Garros. Španělský obhájce titulu a první hráč světového žebříčku ze Srbska nastoupí na centrálním dvorci Philippa Chatriera k druhému zápasu v pořadí, od 14:00 zahájí program dne Američanka Serena Williamsová se Sarou Erraniovou z Itálie. Přímé přenosy sledujte od 13:50 na programu ČT sport a našem webu.

Novak Djokovič na French Open
zdroj: AP Photo autor: Petr David Josek

Nadal usiluje na pařížské antuce o desátý titul, což se ještě nikomu na jednom grandslamu nepodařilo. Djokovič zase touží po zkompletování kariérního Grand Slamu a v případě vyřazení by pro letošek o šanci přišel.

Kvůli slabšímu jaru až šestý nasazený Nadal v osmifinále porazil 6:3, 6:1, 5:7, 6:2 Američana Jacka Socka, jemuž umožnil návrat do zápasu ve třetím setu, kdy za stavu 5:4 podával na ukončení. Španělský antukový fenomén si připsal jako první tenista v historii 70. vítězný zápas na Roland Garros.

Djokovič prošel do čtvrtfinále suverénněji, nedal šanci domácímu Francouzi Richardu Gasquetovi a deklasoval ho 6:1, 6:2 a 6:3. Vyhrál díky tomu 26. letošní zápas za sebou a postoupil na 24. grandslamu v řadě do čtvrtfinále.

Djokovič má tedy podle všeho lepší aktuální formu, pro Nadala, jenž slaví devětadvacáté narozeniny, zase hovoří statistiky. V dosavadních šesti duelech v Paříži včetně loňského finále ještě s Djokovičem neprohrál a celkově s ním má pozitivní bilanci 23:20.

Středeční program French Open (14:00):

Kurt Philippa Chatriera: S. Williamsová (1-USA) - Erraniová (17-It.), Djokovič (1-Srb.) - Nadal (6-Šp.).

Kurt Suzanne Lenglenové: Bacsinszká (23-Švýc.) - Van Uytvancková (Belg.), Murray (3-Brit.) - Ferrer (7-Šp.).

Kurt č. 1 (12:30): Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Indie) - Matteková-Sandsová, Šafářová (7-USA/ČR), Hsieh Su-wej, Pennettaová (4-Tchaj-wan/It.) - Hlaváčková, Hradecká (9-ČR), čtvrtý zápas Čeng Ťie, Kontinen (Čína/Fin.) - Hradecká, Matkowski (ČR/Pol.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články