Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Cítím se skvěle. Ve finále chci být agresivnější než Sabalenková, hlásí Nosková

Životní formu si na turnaji v Adelaide užívá Linda Nosková. Kromě skalpů favoritek má radost i ze své hry. Osmnáctiletá tenistka vyřadila v semifinále světovou dvojku Uns Džábirovou z Tuniska po setech 6:3, 1:6, 6:3 a v neděli si zahraje o první titul na okruhu WTA. Na tiskové konferenci rodačka ze Vsetína prohlásila, že chce být v rozhodujícím utkání proti druhé nasazené Aryně Sabalenkové z Běloruska agresivnější hráčkou.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková vyřadila Džábirovou a v Adelaide je ve finále

"Cítím se skvěle. Proti Sabalenkové to bude určitě výborný zápas. Pokusím se hrát agresivněji než ona, ale bude to těžké. Uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet," řekla Nosková.

Předloňská šampionka juniorského Roland Garros se do hlavní části silně obsazeného turnaje kategorie WTA 500 dostala z kvalifikace, kde vyřadila Annu Kalinskou a Anastasii Potapovovou. V prvním kole přehrála další Rusku a světovou osmičku Darju Kasatkinovou a ve čtvrtfinále si vyšlápla na dvojnásobnou vítězku Australian Open Viktorii Azarenkovou z Běloruska. Proti bývalé světové jedničce odvrátila stejně jako proti Kalinské mečbol.

"Řekla bych, že v některých zápasech zvládám svou mentalitu. Nerozčiluji se, snažím se jít pro každý míč a zakončit výměnu jako první," uvedla Nosková, která měla před turnajem cíl se hlavně kvalifikovat. "Teď prožívám úžasné pocity. Odehrála jsem zde spoustu duelů a jsem šťastná, že jsem je všechny zvládla," doplnila.

Linda Nosková na turnaji WTA v Adelaide
zdroj: AP autor: Kelly Barnes

Svěřenkyně trenéra Tomáše Krupy porazila finalistku loňského Wimbledonu a US Open Džábirovou za hodinu a 46 minut. "Určitě to byl těžký zápas. Myslím, že ani jedna z nás nepředvedla stoprocentní výkon, takže jsem ráda, že jsem získala poslední bod a zvítězila. Mám ale radost, jak tady hraju," konstatovala Nosková.

Mladá Češka si připsala vítězství nad nejvýše postavenou hráčkou v žebříčku WTA a opanovala šesté utkání za sebou. Po úspěšném mečbolu si Nosková sice zakřičela, výrazněji ale emoce po premiérovém postupu do finále na elitním okruhu najevo nedala.

"Nijak na tom nepracuji. Je to prostě má součást a jsem ráda, že jsem taková. Nejsem emotivní po výhrách ani po prohrách. Někteří lidé mi říkají: 'A znamená to pro tebe vůbec něco?' A já říkám: 'Ano, ale jen to nedávám najevo,'" podotkla s úsměvem Nosková.

Už teď má jistotu, že se ze 102. místa posune v žebříčku do první šedesátky. Pokud by uspěla i v nedělním finále, poskočila by dokonce až na 43. místo. "Fakt? Sakra," reagovala Nosková, když se o tom dozvěděla od novinářů. "Cíle si budu pochopitelně zvyšovat. Chci ale především zlepšovat svoji hru a věřím, že se výsledky dostaví samy," dodala Nosková.

Nedělní finále v Adelaide začne v 6:30 SEČ.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články