Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Slovensko - Česko

Češky se znovu pokusí ovládnout turnaj WTA v Praze

Praha - Loni se první ročník turnaje WTA v Praze proměnil v českou exhibici. I letos budou chtít domácí tenistky využít prostředí ve Stromovce a znovu na J&T Banka Prague Open výrazně promluvit do závěrečných bojů. Přímé přenosy sledujte od pondělí na České televizi nebo na našem webu. Finále je v plánu v sobotu 30. dubna od 11:30. Kompletní program naleznete ZDE.

Čeká je ale nejspíše náročnější úkol. Turnaj, který se bude hrát od 25. do 30. dubna, zdvojnásobnil dotaci na půl milionu dolarů a tomu odpovídá i konkurence.

Z domácích hvězd chybí pouze Petra Kvitová. Jinak se fanoušci můžou těšit na obhájkyni titulu a fedcupovou hrdinku posledních měsíců Karolínu Plíškovou, na finalistku Lucii Hradeckou, dále Lucii Šafářovou, Barboru Strýcovou a Denisu Allertovou. Kristýna Plíšková a Kateřina Siniaková dostaly volnou kartu.

"Turnaj je skvěle obsazený a je to jediná šance vidět Češky v akci, jelikož se letos ve Fed Cupu doma nepředstaví," připomněla ředitelka Petra Černošková.

"Obsazení je neuvěřitelné, což je úžasné, ale bude to těžké," řekla Strýcová. "Obhajoba je vždy těžší, ale jsem ráda, že budu týden doma. Bude to větší a silnější turnaj než loni, ale doufám, že se s tím poperu," přidala Plíšková.

Nasazenou jedničkou je světová osmička a loňská finalistka US Open Roberta Vinciová. "Budu se tady snažit vyhrát," uvedla Italka pro web turnaje. Mezi nasazenými jsou i Šafářová, Plíšková a Strýcová, dále vítězka US Open 2004 a Roland Garros 2009 Ruska Světlana Kuzněcovová a Samantha Stosurová z Austrálie, která vyhrála v New Yorku v roce 2011, nebo Francouzka Alizé Cornetová.

Třeba na Spartě konečně letos ve dvouhře procitne Šafářová, která po návratu po zdravotních problémech prohrála v singlu pětkrát v řadě a loni i předloni v Praze skončila v 1. kole. "Je čas to změnit," přála si Šafářová už v březnu.

Vstup je stejně jako loni zdarma, pořadatelé navýšili kapacity tribun, ale také budou přísnější bezpečnostní opatření. Diváci by neměli jezdit auty, jelikož se k areálu vůbec nedostanou. Zdarma bude jezdit kyvadlová doprava z metra Holešovice.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články