Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Češky řádí. Siniaková si v Tokiu zahraje o titul, Martincová v Québecu o finále

Tokio/Québec – Českým tenistkám se na turnajích v Japonsku a Kanadě daří. Kateřina Siniaková se probojovala v Tokiu až do finále. Po vítězství nad šestou nasazenou Číňankou Čang Šuaj 6:3, 6:0 si zahraje o první titul v kariéře. Její soupeřkou v neděli bude Američanka Christina McHaleová, která ve třech setech porazila Slovenku Janu Čepelovou. V Québecu se poprvé v životě probojovala do semifinále turnaje WTA Tereza Martincová. Američanku Jessicu Pegulaovou zdolala 6:3, 7:6.

Kateřina Siniaková
zdroj: ČTK/AP

Dvacetiletá Siniaková, které patří 65. místo ve světovém žebříčku, je ve finále turnaje WTA podruhé. V červenci na antuce ve švédském Bastadu nestačila na Němku Lauru Siegemundovou.

V Tokiu svedla rodačka z Hradce Králové v druhém kole napínavou tříhodinovou bitvu s Američankou Louisou Chiricovou, další dva zápasy ale zvládla s přehledem. Jinou Američanku Alison Riskeovou ve čtvrtfinále porazila za 67 minut a její utkání s Čang Šuaj bylo stejně rychlé.

První set zápasu s čínskou tenistkou byl festivalem ztracených podání. Čang Šuaj, která je v žebříčku na 49. místě, si prohrála všechny čtyři servisy. Siniakové vzala podání třikrát, ale dvakrát si ho česká hráčka udržela, což rozhodlo. Druhá sada už byla jednoznačnou záležitostí. Siniaková v ní mířila hladce k postupu, zadrhla se až v šestém gamu. V něm se jí nepovedlo proměnit úvodní tři mečboly, pak dokonce čelila prvnímu brejkbolu v setu, ale nakonec využila pátou příležitost k ukončení zápasu.

S 53. hráčkou světa McHaleovou se Siniaková střetne potřetí. Loni ji na trávě v Birminghamu zdolala ve dvou setech a dokonce jí nadělila "kanára", letos na stejném turnaji americké tenistce podlehla ve třech setech.

V Québecu dojde na semifinále kvalifikantek

O postup do finále v Québecu bude jednadvacetiletá Martincová usilovat v zápase s Američankou Lauren Davisovou, která se stejně jako česká tenistka dostala do hlavní soutěže z kvalifikace. Davisová už ve finále na okruhu WTA byla, v červenci neúspěšně bojovala o titul ve Washingtonu.

V souboji s Martincovou bude 104. hráčka světa papírovou favoritkou, protože je v žebříčku o 129 míst výš než česká tenistka.

Finále už mají jisté deblistky Andrea Hlaváčková a Lucie Hradecká. Nasazené jedničky porazily Veronicu Cepedeovou z Paraguaye a Jelicu Kostovovou z Bulharska 6:4, 6:2. Ve finále jsou spolu letos podruhé, na Australian Open v boji o titul neuspěly. Hlaváčková v této sezoně získala zatím dva tituly s jinými partnerkami.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články