Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Češky povede do souboje s Britkami Vondroušová. Muchová vynechala trénink

Jedničkou českých tenistek pro utkání Poháru BJK by měla být Markéta Vondroušová. Naopak Karolína Muchová ve středu na kurtech na pražské Štvanici netrénovala.

O roli dvojky pro úvodní páteční den se kapitán Petr Pála rozhodne mezi zbylou čtveřicí hráček a ve hře bude i Muchová, byť se necítila dobře a místo tréninku mohla hledět na dvorce jen přes Vltavu z okna hotelu. Vondroušová je jedničkou týmu a mělo by to tak být i v zápasech. "Pokud bude vše v pořádku, tak je to jasná volba," řekl Pála.

Na pozici dvojky má kapitán k dispozici Terezu Martincovou, Karolínu Muchovou, Marii Bouzkovou a šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou, z nichž má zkušenosti se soutěží družstev jen Muchová. "Řekl jsem, ať jsou všechny připravené. Kdokoliv může nastoupit za rozhodnutého nebo nerozhodnutého stavu. Opravdu nevím, koho nahlásím na první den."

Muchová, která se vrátila na kurty po vleklém zranění břišního svalu a zad v březnu v Miami, středeční přípravu vynechala. "Kája se necítila dobře, proto jsme jí dali volno. Není to nic strašného. Jeden volný den jí určitě pomůže," věřil Pála.

Linda Fruhvirtová
zdroj: ČTK/AP autor: Jim Rassol

Ještě hodinu před čtvrtečním poledním losem může dojít ke změně v nominaci. Pála si je ale jistý, že to nebude nutné. "Vzhledem ke stavu Káji s tím nepočítám," řekl kapitán. Jeho výběr ovlivní i počasí. Podle předpovědi se má ze slunečných a teplých dnů výrazně ochladit a očekávají se přeháňky. "Musíme se připravit na různé varianty. Míčky nepoletí tak jako teď."

Na základě vývoje dvouher vybere složení páru do případné závěrečné čtyřhry, pokud by byl stav 2:2. "Variant je hodně a v hodně z nich figuruje Markéta. Máme ale tři, čtyři i pět možností, bude záležet, jak se případně ke čtyřhře dostaneme. Opravdu i vzhledem k počasí se může stát cokoli. V pátek to třeba někdo může odnést nějakým tříhodinovým zápasem," řekl Pála.

Češky se střídají na trénincích s Britkami a Pála plánoval, že půjde zjistit, jak dvanáctá hráčka světa a loňská vítězka US Open Emma Raducanuová a její kolegyně hrajou. "Budou hrát nějaké body, tak se chceme podívat, jak se s tím na antuce perou," uvedl Pála.

Okukovat hru českých tenistek můžou i soupeřky. I kdyby k tomu došlo, neměnil by se plán tréninku, aby soupeřkám něco neodhalil. "Nic neskrýváme," podotkl s úsměvem Pála a dodal: "Tady nejsou varianty jako v týmovém sportu, že bychom nacvičovali přesilovku, tajné finty. Většinou se ví, kdo jak hraje, a kór naše holky oni asi znají víc, protože jsou víc vidět."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články