Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Česko-slovenský souboj zahájí Šafářová s Hantuchovou

Bratislava - Víkendový duel prvního kola Světové skupiny Fed Cupu mezi slovenskými a českými tenistkami otevře v sobotu ve 14:00 souboj Lucie Šafářové s Danielou Hantuchovou. Po nich se na kurtu v bratislavském Národním tenisovém centru představí česká jednička Petra Kvitová proti Dominice Cibulkové. Pořadí zápasů určil ve slovenské metropoli dnešní los. Vítěz utkání narazí v dalším kole na lepšího z dvojice Belgie a Spojené státy americké. Přímé přenosy nabídne ČT4 a web ct4sport.cz.

V nedělních dvouhrách by se měly nejprve utkat týmové jedničky Kvitová s Hantuchovou a poté dvojky Šafářová s Cibulkovou. Do závěrečné čtyřhry jsou zatím nahlášeny deblová specialistka Květa Peschkeová a Barbora Záhlavová-Strýcová a na slovenské straně Hantuchová s Magdalénou Rybárikovou. Kapitáni však mohou nedělní nominaci dodatečně změnit.

Los obě strany neřeší

"Na losu mě nic nepřekvapilo. Takhle jsme to očekávali od začátku, že nastoupí Petra proti Dominice a Lucka proti Daniele, a v jakém pořadí už to bude, nad tím jsme ani nespekulovali. Dá se říct, že je to jedno," řekl po losu kapitán českého týmu Petr Pála. Stejně komentovaly los Slovenky. "Na pořadí vůbec nezáleží. Cíl prvního dne je získat dva body a je jedno, jestli začínám já nebo Dominika. Doufám, že dobře odstartuji a Dominika v tom bude pokračovat," uvedla slovenská jednička Hantuchová.

České tenistky mají v soubojích s bývalým federálním partnerem stoprocentní bilanci. Se Slovenkami se utkaly třikrát v historii a pokaždé zvítězily. Naposledy před třemi lety vyhrály v Brně těsně 3:2, o rok dřív triumfovaly v Bratislavě jasně 5:0. Od té doby doma Slovenky ve čtyřech zápasech nenašly přemožitelky.

Češky budou usilovat o třetí postup do semifinále po sobě. Před dvěma lety porazily v prvním kole Španělky, loni pak vyřadily Německo. Do finále však ani v jednom případě neprošly. Slovenky prestižní soutěž v roce 2002 vyhrály, ale nyní se do Světové skupiny vracejí po sedmileté pauze.

Program utkání Slovensko - Česko

Sobota: 14:00 Hantuchová (32. na žebříčku WTA) - Šafářová (30.), Cibulková (27.) - Kvitová (18.).

Neděle: 12:00 Hantuchová - Kvitová, Cibulková - Šafářová, Hantuchová, Rybáriková - Peschkeová, Záhlavová-Strýcová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články