Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

České tenistky hrají s Američankami v semifinále Fed Cupu 1:1

Brno – Po prvních dvou utkáních českých tenistek proti Američankám v semifinále Světové skupiny I Fed Cupu je stav vyrovnaný. V prvním utkání zvítězila domácí Petra Kvitová nad Bethanií Mattekovou-Sandsovou 6:3 a 7:6, poté ovšem Iveta Benešová nezvládla zápas s Alexou Glatchovou, s níž prohrála 1:6 a 2:6. Rozhodující tak budou především zítřejší zápasy. V nich se mají představit nejprve jedničky obou týmů Benešová a Matteková-Sandsová, místo Benešové se ale může představit také Lucie Šafářová.

 

Kvitová – Matteková-Sandsová

Kvitová sice při svém prvním servisu ve druhém gamu odvracela tři brejkboly, ale pak diktovala tempo hry. Ve třetí a deváté hře vzala Mattekové-Sandsové servis a první sadu získala za půl hodiny.

Ve druhém setu se americká fedcupová debutantka zlepšila. Odvrátila brejkbol ve druhém gamu a aktivnější hrou i riskantnějšími returny získala čistou hrou brejk a vedla 5:3. Kvitová na chvilku ztratila jistotu úderů, ale dokázala se brzy uklidnit.

"Celý zápas mě držel servis a podržel mě i v krizové situaci za stavu 3:5. Jsem ráda, že jsem to zvládla," řekla Kvitová, která nepovolila soupeřce zisk sady a brejkem srovnala na 5:5.

Rozhodnout tak o druhém setu musela zkrácená hra. V tie-breaku Kvitová hned odskočila do vedení 5:0, když jí pomohla i dvojchyba Mattekové-Sandsové. Češka neztrácela čas, forhendem využila hned první mečbol a potřetí dokázala vyhrát úvodní dvouhru Fed Cupu.

Benešová – Glatchová

Benešová kazila od první výměny lehké míče, nedařil se jí servis a soupeřka neměla moc práce, aby získávala jednu hru za druhou. Až za stavu 0:5 si česká jednička udržela servis, ale set zachránit nedokázala a za třiadvacet minut ho ztratila.

"Sám nevím, co se stalo. Iveta nechytala vůbec začátek, Glatchová dobře podávala a hrála nepříjemné čopy z bekhendové strany," řekl trenér týmu David Kotyza v České televizi. "Musí změnit taktiku, lépe se pohybovat a možná jí hrát víc přes forhend," uvažoval trenér.

Ani druhý set Američanka nekazila, hrála dlouhé míče a chytře mixovala druhy úderů, na což Benešová nedokázala reagovat. Naopak její evidentně opatrné údery končily mimo nebo v síti. A nedokázala si vytvořit tlak při podání Glatchové, což dokládá fakt, že neměla brejkbol.

Glatchová při svém podání za stavu 5:2 nejdříve promarnila dva mečboly, ale při třetím už uspěla. Benešová si tak ve Fed Cupu zhoršila bilanci na tři vyhrané a devět prohraných dvouher.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články