Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

České jedničky chtějí na Turnaj mistrů, Berdych ale musí o účast bojovat

Prostějov – Hlavním cílem českých tenisových jedniček Petry Kvitové a Tomáše Berdycha v závěru sezony je postoupit na Turnaj mistrů. Wimbledonská vítězka má lepší výchozí pozici, protože figuruje v pořadí sezony na pátém místě z osmi postupujících. Naopak Berdych je po nevydařeném létu a US Open v žebříčku pro start v Londýně osmý a musí o účast tvrdě bojovat.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Kamran Jebreili

"Zdravotně jsem v pořádku a forma je dobrá," hlásila Kvitová, která by Turnaj mistryň mohla hrát počtvrté za sebou. Hned při své premiéře v roce 2011 v Istanbulu triumfovala. Už v pátek odletí do Asie, kde by si mohla na turnajích ve Wuhanu a Pekingu pojistit účast na vrcholu sezony, který se poprvé uskuteční v Singapuru. "Poctivě jsem po návratu z Ameriky trénovala v Prostějově. Tak uvidím, jaké budou výsledky," řekla trojka žebříčku WTA.

I pro Berdycha je Turnaj mistrů nejhlavnějším cílem v závěru sezony. "Konečně bude boj o mou účast zajímavý do posledního zápasu a posledního míče. Stále bude o co hrát. Situace je hodně vyrovnaná. Zkusím to zvládnout tak, abych na tomto turnaji hrál popáté v řadě," uvedl Berdych. Při předchozích čtyřech účastech na Masters Berdych jen jednou postoupil ze skupiny. Semifinále Turnaje mistrů si zahrál v roce 2011.

Také Berdycha čekají turnaje v Číně, kam zamíří příští středu. Hrát bude v Pekingu a Šanghaji, na to naváže turnaj ve Stockholmu. "Uvidím, jak dopadnu. Možná mi potom vyjde týden volna nebo turnaj ve Valencii a následně halová Paříž," nastínil Berdych nejbližší program.

Ve čtvrtek se losuje nový ročník Davisova poháru. Berdych tomu nevěnuje velkou pozornost. "Nyní Davisův pohár neřeším. Pro nás tenisty je další Davisův pohár v dost vzdálené budoucnosti. Soustředím se na nejbližší věci. A potom uvidím, co bude dál," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články