Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Carreňo Busta a Bautista Agut poslali Španělsko do finále ATP Cupu

Prvním finalistou tenisového ATP Cupu je Španělsko. O postupu rozhodlo v Sydney už po dvouhrách, ve kterých uspěli členové top 20 světového žebříčku Pablo Carreňo Busta a Roberto Bautista Agut. Prvně jmenovaný deklasoval Jana Zieliňského 6:2, 6:1, Bautista Agut přetlačil v dramatickém souboji Huberta Hurkacze 7:6, 2:6 a 7:6. V závěrečné čtyřhře už Polsko jen snížilo.

Španěl Pablo Carreno Busta na ATP Cupu
zdroj: AP autor: Mark Baker

Pro Zieliňského, který na poslední chvíli nahradil koronavirem nakaženého Kamila Majchrzaka, šlo o premiéru mezi elitou. V singlu totiž na okruhu ATP neodehrál doposud ani jeden zápas. "Měli velkou smůlu, mrzí mě to, ale i tak jsem musel odvést to, co ode mě tým očekával," citovala agentura Reuters Carreňa Bustu.

Je nám líto, video expirovalo.
Tenisté Španělska si po dvou letech opět zahrají na ATP Cupu o titul

O postupu favoritů následně rozhodl Bautista Agut v bezmála tříhodinové bitvě s Hurkaczem. "Myslím, že na tenhle zápas dlouho nezapomenu. Předvedl několik neuvěřitelných volejů, takže mám z vítězství velkou radost," řekl Bautista Agut, kterému Hurkacz odvrátil pět mečbolů. "Myslím, že vyhrát si zasloužil i on, ale takový je tenis," přidal.

Španělé si o titul na ATP Cupu zahrají podruhé. Před dvěma lety ve finále 1. ročníku týmové soutěže podlehli Srbům, loni skončili v semifinále. Jejich nedělními soupeři budou obhájci titulu z Ruska, nebo Kanaďané.

Španělsko - Polsko 2:1

Carreňo - Zieliňski 6:2, 6:1
Bautista - Hurkacz 7:6 (8:6), 2:6, 7:6 (7:5)
Martínez, Ramos - Zieliňski, Walków 6:4, 3:6, 6:10

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články