Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Bublik zaskočil v Montpellier Zvereva a slaví první titul

Kazašský tenista Alexandr Bublik dokázal ve finále turnaje v Montpellier nasazenou jedničku Alexandera Zvereva 6:4 a 6:3. Třicátý pátý hráč světa získal svůj první titul na okruhu ATP. Čtvrtý turnajový vavřín si zajistil Joao Sousa v Puné, když zdolal Emila Ruusuvuoriho z Finska 7:6, 4:6, 6:1.

Alexandr Bublik
zdroj: ČTK/Panoramic autor: JB Autissier

Olympijský vítěz a třetí hráč světa Zverev postoupil do závěrečného duelu po suverénních výkonech a bez ztráty setu, na turnajovou šestku ale překvapivě nestačil a na jubilejní dvacátou trofej si bude muset ještě počkat.

Vítěz turnaje z roku 2017 si nevynahradil zklamání z Australian Open, kde před dvěma týdny vypadl už v osmifinále. Soupeři nabídl osm brejkbolů, Bublik v každém setu dva proměnil a sám o servis přišel jen jednou.

Čtyřiadvacetiletý Bublik proměnil v premiérový titul pátou finálovou účast. Stejně starého favorizovaného soupeře porazil za 69 minut.

Sousa se raduje po čtyřech letech

Portugalský tenista Joao Sousa ve finále v Puné zdolal šestého nasazeného Emila Ruusuvuoriho z Finska, čtvrtfinálového přemožitele českého obhájce trofeje Jiřího Veselého, 7:6, 4:6, 6:1.

Dvaatřicetiletý Sousa v Indii ukončil téměř čtyřleté čekání na titul. Naposledy si finále na okruhu ATP zahrál v roce 2018, kdy triumfoval na antuce v Estorilu.

Při svém jedenáctém finálovém startu dnes bojoval s Ruusuvuorim dvě a tři čtvrtě hodiny. Duel mohl přitom ukončit ve druhém setu, v němž vedl už 4:1. Fin, jenž hrál zápas o titul poprvé v kariéře, ale dokázal duel ještě zdramatizovat.

Tenisový turnaj mužů v Montpellier (tvrdý povrch, dotace 490.990 eur):

Dvouhra - finále: Bublik (6-Kaz.) - A. Zverev (1-Něm.) 6:4, 6:3.

Čtyřhra - finále: Mahut, Herbert (1-Fr.) - Heliövaara, Glasspool (Fin./Brit.) 4:6, 7:6 (7:3), 12:10.

Tenisový turnaj mužů v Puné v Indii (tvrdý povrch, dotace 493.875 dolarů):

Dvouhra - finále: J. Sousa (Portug.) - Ruusuvuori (6-Fin.) 7:6 (11:9), 4:6, 6:1.

Čtyřhra - finále: Bopanna, Ramanathan (2-Indie) - Smith, Saville (1-Austr.) 6:7 (10:12), 6:3, 10:6.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články