Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Bouzková je v Guadalajaře v osmifinále, Siniaková vypadla. Poslední zápas odehrála Hradecká

Marie Bouzková na turnaji v Guadalajaře porazila 6:3 a 6:1 Camilu Osoriovou z Kolumbie a postoupila do třetího kola. Vypadla naopak Kateřina Siniaková, Italce Martině Trevisanové podlehla 0:6, 6:4, 3:6. Poslední zápas kariéry má za sebou Lucie Hradecká. Ve čtyřhře spolu s Čan Chao-čching prohrály s dvojicí Kičenoková, Ostapenková 4:6, 1:6.

První set Bouzková rozhodla brejkem za stavu 2:2, druhá sada byla ještě jednoznačnější. Čtyřiadvacetiletá Češka od skóre 1:1 vyhrála pět gamů za sebou a zahraje si o první čtvrtfinále od července.

Další soupeřkou Bouzkové, která si v únoru na předchozím turnaji v Guadalajaře zahrála finále, bude Ruska Samsonovová. S ní se zatím v kariéře utkala dvakrát a má s ní vyrovnanou bilanci.

Šestadvacetiletá Siniaková prohrála s Trevisanovou poprvé v kariéře. Nepodařilo se jí navázat na letošní vítězství nad italskou tenistkou z Portorože, kde rodačka z Hradce Králové celý turnaj vyhrála.

Siniaková vstoupila do utkání špatně a o dva roky starší Trevisanová jí v prvním setu udělila za dvacet minut "kanára". Také ve druhé sadě prohrála česká tenistka první dvě hry, poté se jí však podařily čtyři brejky a vynutila si rozhodující set.

V něm už byla semifinalistka letošního Roland Garros Trevisanová na servisu stoprocentní. Naopak Siniaková dvakrát o podání přišla a přesně po dvou hodinách hry duel ztratila.

Do třetího kola prošly Cori Gauffová a Caroline Garciaová a obě si vítězstvím zajistily účast na Turnaji mistryň. Američanka Gauffová si poradila 7:6, 6:3 s Italkou Elisabettou Cocciarettovou, Francouzka Garciaová porazila 6:7, 6:3 a 7:6 Kanaďanku Rebeccu Marinovou.

Už dříve se na závěrečný podnik sezony probojovaly světová jednička Iga Šwiateková z Polska, Tunisanka Uns Džábirová a Američanka Jessica Pegualová. Na turnaji ve Fort Worth ještě zbývají tři volná místa.

Hradecká oznámila plánovaný konec kariéry v Guadalajaře během nedávného turnaje Agel Open v Ostravě. Poslední duel po boku Čan Chao-čching prohrála za hodinu a čtyři minuty.

Pražská rodačka získala v kariéře 26 deblových titulů, s Andreou Sestini Hlaváčkovou triumfovala na Roland Garros (2011), US Open (2013) a získala i olympijské stříbro z Londýna (2012). O čtyři roky později s Radkem Štěpánkem slavila bronz ve smíšené čtyřhře na OH v Riu de Janeiro. Pětkrát vyhrála týmový Fed Cup.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články