Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Bouzková je poprvé čtvrtfinalistkou grandslamu. Ve Wimbledonu vyřadila Garciaovou

Marie Bouzková porazila ve Wimbledonu Caroline Garciaovou 7:5, 6:2 a probojovala se poprvé v kariéře do čtvrtfinále grandslamu. "Kdyby mi někdo před turnajem řekl, že budu ve čtvrtfinále, pravděpodobně bych mu nevěřila," připustila po zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Bouzková porazila v osmifinále Wimbledonu Garciaovou

Poslední česká zástupkyně v soutěži narazí v boji o postup mezi čtyři nejlepší na světovou dvojku Uns Džábirovou. Ta porazila Belgičanku Elise Mertensovou 7:6, 6:4. S o čtyři roky starší Tunisankou se Bouzková ještě neutkala.

"Omlouvám se, ale nevím, co teď říct. Prostě vstřebávám tento okamžik a díky všem za podporu. Já prostě nevím, jak jsem se sem dostala a jak jsem mohla odehrát takový zápas. Asi bod za bodem a bojovala jsem, co mi síly stačily. Je to jako sen," řekla Bouzková poté, co si otřela z očí slzy štěstí.

Třiadvacetiletá Bouzková, které patří ve světovém žebříčku 66. místo, pokračuje v životním turnaji. O jedenáct příček lépe postavenou Garciaovou porazila i ve druhém vzájemném zápase. Dnes udělala v duelu jen čtyři nevynucené chyby, zatímco její soupeřka jich spáchala 25.

"Člověk musí věřit sobě a týmu, který je za ním. Každý z nich k tomuto výsledku nějak přispěl. Být tady při stém výročí Centre Courtu je úžasné a evidentně se vyplácí naše každodenní práce. Pro tyhle momenty tenis hrajeme," doplnila Bouzková.

Rodačka z Prahy se dosud dostala nejdál ve Wimbledonu do druhého kola před třemi lety. V této fázi skončila i letos na Australian Open a Roland Garros. V Paříži musela odstoupit kvůli pozitivnímu testu na koronavirus.

"Navzdory covidu se teď cítím fyzicky velmi dobře. Mám ráda hru na trávě. Vím, že to vždy zabere jen pár dní, aby se do toho člověk dostal a udělal pár změn," podotkla Bouzková.

V Londýně zatím ztratila jediný set a vyřadila postupně Američanky Danielle Collinsovou, Ann Liovou a Alison Riskeovou. Do osmifinálového duelu vstoupila ziskem brejku.

V osmém gamu jí sice Garciaová také vzala podání, ale v koncovce za stavu 5:5 Francouzka nabídla české tenistce další brejkboly. Bouzková čtvrtý využila a při vlastním servisu proměnila druhý setbol.

Garciaová se také ve druhém setu prezentovala útočnou hrou, ale Bouzková dokázala její údery často z těžkých pozic vracet a opakovaně si vysloužila ovace publika.

Za stavu 2:2 ukořistila znovu soupeřčin servis a díky výborné defenzivní hře nutila Francouzku k dalším chybám. Garciaová už nezískala ani game a Bouzková po hodině a 25 minutách dotáhla duel k vítězství.

"Všechno do sebe zapadá. Nemůže to být ani lepší a je na mně, abych si to teď s týmem užila. Určitě budou jahody se smetanou jako po každém zápase tady v All England Clubu. Máme asi stovku rituálů, které musíme vždy splnit," dodala Bouzková.

Čtvrtfinále si zahrají i deblové šampionky Wimbledonu z roku 2018 Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou. Druhý nasazený pár přehrál 7:6, 6:4 Belgičanku Kirsten Flipkensovou se Španělkou Sarou Sorribesovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články