Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Bertensová v Charlestonu dosáhla na životní úspěch, Muguruzaová slavila v Monterrey

Na turnaj v Charlestonu bude Kiki Bertensová vzpomínat ještě dlouho. Nizozemská tenistka v americkém městě dosáhla na nejcennější trofej kariéry, když ve finále za necelou hodinu zničila Němku Julii Görgesovou 6:2, 6:1. Důvod k radosti měla i Španělka Garbiňe Muguruzaová, jež kralovala v mexickém Monterrey a po osmi měsících se dočkala titulu na okruhu WTA. Vítězka loňského Wimbledonu porazila ve finále Maďarku Tímeu Babosovou 3:6, 6:4 a 6:3.

Kiki Bertensová
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Leslie Billman

Bertensová na zelené antuce v semifinále udolala domácí Madison Keysovou po odvráceném mečbolu až po dvou a tři čtvrtě hodinách 6:4, 6:7, 7:6. Boj o titul už proměnila ve svoji exhibici. Šestadvacetiletá Nizozemka porazila Görgesovou za 58 minut a ve světovém žebříčku si polepšila o šest míst na jednadvacátou příčku.

Nasazená jednička Muguruzaová letos hrála finále podruhé, v polovině února v Dauhá ale nestačila na Petru Kvitovou. V neděli v Montterrey se už šestého titulu v kariéře dočkala.

"Zakončila jsem sezonu na betonech nejlíp, jak jsem mohla, a teď se hrozně těším na antuku. To je můj povrch," řekla čtyřiadvacetiletá Muguruzaová, královna Roland Garros z roku 2016.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články