Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdycha čeká v Paříži japonský kvalifikant, Kvitovou Erakovicová

Paříž – Soupeřem Tomáše Berdycha bude v prvním kole Roland Garros devatenáctiletý Japonec Jišihito Nišioka, který postoupil z kvalifikace. Petru Kvitovou čeká na úvod druhého grandslamu sezony Marina Erakovicová z Nového Zélandu. Los v Paříži rozhodl i o tom, že už ve čtvrtfinále na sebe mohou narazit největší favorité dvouhry mužů - vítěz devíti ročníků antukového grandslamu Španěl Rafael Nadala a první hráč světa Novak Djokovič ze Srbska.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych je poprvé na Roland Garros nasazen jako číslo čtyři a ocitl se v polovině pavouku společně se Švýcarem Rogerem Federerem, na kterého může narazit v semifinále. Jeho soupeřem ve čtvrtfinále by případně byl Japonec Kei Nišikori. Ve druhém kole může dojít na souboj českých daviscupových reprezentantů Berdycha s Radkem Štěpánkem, ten ale musí přejít v prvním kole přes Chorvata Ivana Dodiga.

Jiřímu Veselému los přisoudil třiadvacátého nasazeného Leonarda Mayera z Argentiny. Lukáš Rosol si jako Berdych počká na soupeře z kvalifikace.

Suverén pařížské antuky Nadal je letos kvůli propadu v žebříčku až šestý nasazený, a proto má před sebou náročnou cestu k desátému titulu. Začne sice proti Quentinu Halysovi z Francie, ale v osmifinále může hrát s Bulharem Grigorem Dimitrovem nebo s krajanem Tommym Robredem. A především už ve čtvrtfinále s rozjetým Djokovičem, který je letos ve formě a touží po prvním titulu z Roland Garros. Navíc v semifinále bude jednoho z nich případně čekat Brit Andy Murray, který také podává skvělé výkony.

Vítězka antukového turnaje v Madridu Kvitová se s Erakovicovou (82. v pořadí WTA) střetla čtyřikrát a vždy vyhrála. Naposledy loni právě na French Open. Ve čtvrtfinále by Kvitová mohla hrát s Karolínou Plíškovou a v semifinále se světovou jedničkou Serenou Williamsovou z USA, kterou jako jediná letos dokázala porazit. Williamsová v prvním kole nastoupí proti Andree Hlaváčkové, která jako jediná Češka zvládla všechna tři kvalifikační kola.

V pavouku dvouhry žen je jedenáct Češek. Mezi nasazenými jsou vedle čtyřky Kvitové a dvanáctky Plíškové ještě třináctka Lucie Šafářová, která má v prvním kole za soupeřku Anastasii Pavljučenkovovou z Ruska, a dvaadvacítka Barbora Strýcová.

Los tenisového turnaje French Open - dvouhra žen: S. Williamsová (1-USA) - HLAVÁČKOVÁ (ČR), Friedsamová (Něm.) - Glatchová (ČR), Čeng Saj-saj (Čína) - HRADECKÁ (ČR), Torróová (Šp.) - Azarenková (27-Běl.), STRÝCOVÁ (22-ČR) - Pironkovová (Bulh.), ALLERTOVÁ (ČR) - Kontaová (Brit.), Johanssonová (Fr.) - Watsonová (Brit.), Stephensová (USA) - V. Williamsová (15-USA), Petkovicová (10-Něm.) - Rogersová (USA), hráčka z kvalifikace - McHaleová (USA), Witthöftová (Něm.) - SINIAKOVÁ (ČR), Riskeová (USA) - Erraniová (17-It.), Jankovičová (25-Srb.) - Karatančevová (Bulh.), Falconiová (USA) - Arcangioliová (Fr.), Vandewegheová (USA) - Görgesová (Něm.), Knappová (It.) - Wozniacká (5-Dán.), KVITOVÁ (4-ČR) - Erakovicová (N. Zél.), Solerová (Šp.) - Parmentierová (Fr.), hráčka z kvalifikace - Konjuhová (Chorv.), Matteková-Sandsová (USA) - Beguová (30-Rum.), Bacsinszká (23-Švýc.) - Arruabarrenaová (Šp.),SMITKOVÁ (ČR) - Townsendová (USA), Bencicová (Švýc.) - Hantuchová (SR), Lepchenková (USA) - Keysová (16-USA), KAROLÍNA PLÍŠKOVÁ (12-ČR) - Čang Šuaj (Čína), Mituová (Rum.) - Limová (Fr.), Wang Čchiang (Čína) - Schiavoneová (It.), Bertensová (Niz.) - Kuzněcovová (18-Rus.), Dijasová (32-Kaz.) - Pfizenmaierová (Něm.), A.K. Schmiedlová (SR) - Van Uytvancková (Belg.), KOUKALOVÁ (ČR) - Koviničová (Č. Hora), Mladenovicová (Fr.) - Bouchardová (6-Fr.), Ivanovičová (7-Srb.) - Švedovová (Kaz.), CETKOVSKÁ (ČR) - Doiová (Jap.), Jovanovská (Srb.) - Curenková (Ukr.), Vekičová (Chorv.) - Garciaová (31-Fr.), Pcheng Šuaj (24-Čína) - Hercogová (Slovin.), Flipkensová (Belg.) - Vesninová (Rus.), Ferrová (Fr.) - hráčka z kvalifikace, Chiricová (USA) - Makarovová (9-Rus.), A. Radwaňská (14-Pol.) - Becková (Něm.), hráčka z kvalifikace - Barthelová (Něm.), Kruničová (Srb.) - Putincevová (Kaz.), Wickmayerová (Belg.) - Svitolinová (19-Ukr.), Cornetová (29-Fr.) - Vinciová (It.), Dulgheruová (Rum.) - Gibbsová (USA), Lučičová-Baroniová (Chorv.) - Davisová (USA), Rodinová (Rus.) - Halepová (3-Rum.), Suárezová (8-Šp.) - Niculescuová (Rum.), Razzanová (Fr.) - Capedeová (Parag.), Rybáriková (SR) - Rogowská (Austr.), Linetteová (Pol.) - Pennettaová (28-It.), Muguruzaová (21-Šp.) - hráčka z kvalifikace, Mariaová (Něm.) - Giorgiová (It.), Dellacquaová (Austr.) - Tomljanovicová (Austr.), Babosová (Maď.) - Kerberová (11-Něm.), ŠAFÁŘOVÁ (13-ČR) - Pavljučenkovová (Rus.), Dodinová (Fr.) - Naraová (Jap.), Larssonová (Švéd.) - Gavrilovová (Austr.), Puigová (Portor.) - Lisická (20-Něm.), Stosurová (26-Austr.) - Brengleová (USA), Hesseová (Fr.) - Gajdošová (Austr.), Vögeleová (Švýc.) - Ďjačenková (Rus.), Kanepiová (Est.) - Šarapovová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články