Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Vodní slalom 2024

Berdych začal v Dubaji výhrou nad Sousou, postoupil i Rosol

Dubaj - Dvojnásobný finalista turnaje v Dubaji Tomáš Berdych vstoupil do letošního ročníku vítězstvím 6:1, 6:4 nad Joaem Sousou z Portugalska. Do druhého kola postoupil i Lukáš Rosol, jenž otočil téměř ztracený zápas s Indem Yukim Bhambrim, vypadl Jiří Veselý.

Tomáš Berdych
zdroj: AP autor: Kamran Jebreili

Třetí nasazený Berdych zdolal Sousu i v druhém vzájemném utkání v kariéře a stejně jako před dvěma lety v Miami bez ztráty setu. Finalista turnaje z let 2013 a 2014 zvládl postoupit za 70 minut a v druhém kole ho čeká kvalifikant Thomas Fabbiano z Itálie.

"Po delší době jsem hrál venku, byl to dobrý test. Nekomplikoval jsem si to víc, než bylo nutné," uvedl Berdych, jenž v Dubaji hrál v posledních pěti letech čtyřikrát semifinále.

Velký obrat se podařil Rosolovi, který se 107. hráčem světa Bhambrim ztratil první set 2:6 a ve druhém prohrával 5:6 a 0:40. Od tohoto okamžiku však získal deset bodů v řadě a tie-break ovládl hladce 7:2. V třetí sadě pak demoralizovanému soupeři nadělil "kanára" a zahraje si v druhém kole s nasazenou šestkou Felicianem Lópezem ze Španělska.

Dvaadvacetiletý Veselý prohrál 4:6, 4:6 s o tři roky mladším Chorvatem Bornou Čoričem a v šestém letošním zápase si připsal pátou porážku. V tomto ročníku dokázal porazit pouze Lukáše Rosola před dvěma týdny v Rotterdamu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články