Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych v Pekingu začal výhrou, Zakopalová vypadla

Peking - Český tenista Tomáš Berdych porazil na turnaji v Pekingu Rakušana Jürgena Melzera dvakrát 7:5 a postoupil do druhého kola. S turnajem se naopak ve druhém kole rozloučila Klára Zakopalová, která po boji podlehla světové trojce Věře Zvonarevové z Ruska za dvě a čtvrt hodiny 3:6, 6:4 a 2:6.

Ilustrační foto

Berdych se do turnajového kolotoče vrátil poprvé od výhry v baráži Davisova poháru v Rumunsku a těžký zápas s 21. hráčem světa zvládl. Český hráč využil dva ze tří brejkbolů, které měl, a sám při podání všechny tři odvrátil. Oba brejky šestadvacetiletý Berdych získal vždy ve dvanácté hře obou setů. Jeho příštím soupeřem bude Philipp Kohlschreiber. S německým hráčem má Berdych pozitivní bilanci 5:1 a letos ho porazil v lednu na Australian Open.

Zvonarevová, jež za měsíc povede ruské tenistky proti českému týmu ve finále Fed Cupu, si připsala druhé vítězství nad českou hráčkou během několika dnů. Minulý pátek v semifinále v Tokiu vyřadila ve dvou setech Petru Kvitovou. "Byla jsem ve třetím setu agresivnější. Už jsem nečekala na její chyby a hrála jsem svou hru," řekla Zvonarevová po duelu se Zakopalovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články