Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Berdych skončil v Paříži na raketě domácího Simona

Paříž - Pátý nasazený Tomáš Berdych skončil na turnaji série Masters v Paříži ve čtvrtfinále. S domácím Gillesem Simonem prohrál dvakrát 4:6. První set rozhodlo jediné prohrané podání, o které šestý hráč světa přišel v pátém gamu. Do druhé sady vstoupil Berdych mnohem lépe, ale ani vedení 4:1 nedokázal využít k vyrovnání stavu. Simon získal následujících pět her a po hodině a 52 minutách postoupil do semifinále.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP

Berdych v utkání proměnil jediný z deseti brejkbolů. Hned tři se mu naskytly v závěrečném gamu, ale nenasazený Francouz dotáhl z 0:40 na shodu a posléze využil druhý mečbol. Bilanci ve vzájemných zápasech s Berdychem si Simon vylepšil na 5:2.

Simon měl ve čtvrtek volno, neboť jeho soupeř Kei Nišikori z Japonska kvůli zranění kotníku z turnaje odstoupil. Vítěz pařížského turnaje z roku 2005 Berdych zato absolvoval třísetovou bitvu s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Dnes mohl sedmadvacetiletý český tenista přidat šedesáté vítězství v sezoně, ale na další vylepšení osobního rekordu nedosáhl. Šanci bude mít příští týden na Turnaji mistrů v Londýně, pak ho čeká ještě pražské finále Davisova poháru se Španělskem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články