Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Berdych se propadl do šesté desítky žebříčku ATP, Siniaková je deblovou dvojkou

Tomáš Berdych se po absenci ve Wimbledonu propadl ve světovém žebříčku tenistů až na 59. místo. Dlouholetý člen elitní desítky se odhlásil z travnatého grandslamu kvůli přetrvávajícím problémům se zády a ocitl se nejníže v pořadí ATP po 14 letech. Naopak krůček od světového trůnu mezi deblistkami je Kateřina Siniaková; po sobotním triumfu s Barborou Krejčíkovou je světovou dvojkou.

Zklamaný Tomáš Berdych
zdroj: REUTERS autor: Pascal Rossignol

Dvaatřicetiletý Berdych prožívá ústup ze slávy. Bolavá záda ho do Wimbledonu nepustila, a protože neobhájil 720 bodů za loňskou účast v semifinále, klesl o 35 míst.

Naposledy byl v žebříčku horší (68.) v srpnu 2004. Jen o 14 příček níže už je Jiří Veselý, kterému se na wimbledonské trávě dařilo a vypadl ve čtvrtém kole se světovou jedničkou Rafaelem Nadalem.

Španělský tenista Nadal se v čele žebříčku vzdálil Rogeru Federerovi, jemuž nevyšel útok na devátou wimbledonskou trofej.

Návrat do nejlepší desítky slaví po problémech s loktem staronový šampion z Londýna Novak Djokovič, poražený finalista Kevin Anderson si polepšil na páté místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková: To, co se nám povedlo, je neuvěřitelné

Siniaková v deblovém pořadí atakuje vedoucí Maďarku Tímeu Babosovou, Krejčíková, s kterou minulý měsíc vyhrály i Roland Garros, je čtvrtá.

"Je to úžasný pocit být druhá na světě, snad budu i první. Hrajeme teď super a tím přichází i ranking. Jsou to krásná místa pro mě i Báru, to se málokomu povede. Je to neuvěřitelné," řekla Siniaková po druhém grandslamovém triumfu za sebou. Český pár vyhrál také antukové Roland Garros.

Pro dvaadvacetiletou Siniakovou je prioritou dvouhra, v které je na 36. místě. "Výsledků ve čtyřhře si ale moc vážím. Jsou to grandslamové tituly a doufám, že se ranking ještě posune," usmála se po příletu do Prahy a přitakala, že ji pozice světové deblové jedničky láká. "Určitě to výzva je, motivace. Na začátku roku mě to nenapadlo. Je to blízko a chci tam být," doplnila.

I po Wimbledonu vede žebříček WTA Rumunka Simona Halepová. Nejlepší Češky mezi singlistkami si pohoršily o jednu pozici: Petra Kvitová je světovou osmičkou a Karolína Plíšková devítkou.

Vítězka dvouhry z All England Clubu Němka Angelique Kerberová poskočila z desáté příčky na čtvrté místo a poražená finalistka Serena Williamsová se z konce druhé stovky, kam spadla po mateřské pauze, vyhoupla na 28. pozici.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články