Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Berdych prohrál s Nišikorim a vypadl ve čtvrtfinále

Tokio - Tenista Tomáš Berdych do semifinále v Tokiu nepostoupil. Vítěz turnaje z roku 2008 a šestý hráč světa prohrál ve čtvrtfinále s domácí jedničkou Keiem Nišikorim po dvouhodinové bitvě 5:7 a 4:6. Berdych nevyužil šanci projít posedmé v sezoně mezi nejlepší čtveřici na okruhu ATP a nepřidal 51. letošní výhru.

Zůstává nicméně ve hře o deblovou trofej, stejně jako Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem. Ti dnes vybojovali postup přes britské bratry Murrayovy. Berdych ve dvouhře i Štěpánek ve čtyřhře drží postupové pozice na listopadový Turnaj mistrů v Londýně, druhým vrcholem sezony pro oba české reprezentanty bude pražské finále Davis Cupu proti Španělům.

Sedmadvacetiletý Berdych letos dokázal o pět let mladšího Nišikoriho porazit na antuce v Monte Carlu, ale celkově má s běhavým Japoncem po dnešku bilanci 1:3. Všechny prohry jsou z tvrdého povrchu.

Český tenista se nemohl opřít o servis tak jako v předchozích zápasech v Tokiu a celkem čtyřikrát podání neudržel. V prvním setu prohrával už 2:4, pak otočil na 5:4, ale další game už nepřidal. Druhou sadu začal Berdych lépe, po brejku vedl 3:1, jenže pak opět dvakrát ztratil servis a Nišikori výhru korunoval čistou hrou.

Berdych, jenž vyhrál v kariéře sedm turnajů ATP, má letos na kontě jeden titul z Montpellieru a další dvě finále. Nišikori v sobotu narazí na Marcose Baghdatise z Kypru. V tokijském semifinále je také obhájce titulu, vítěz londýnské olympiády a US Open Andy Murray, britského favorita čeká Kanaďan Milos Raonic.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články