Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Berdych podruhé za sebou bleskově končí, v Šanghaji prohrál s Granollersem

Šanghaj – Výraznou komplikaci v boji o místenku na prestižním Turnaji mistrů zaznamenal český tenista Tomáš Berdych. Asijská série turnajů sice pro českou jedničku začala triumfem v čínském Šen-čenu, následné dva podniky si však rodák z Valašského Meziříčí za rámeček rozhodně nedá. Po nejrychlejším možném konci v Tokiu prohrál sedmý nasazený své první utkání také v Šanghaji, kde mu stopku vystavil Marcel Granollers ze Španělska po setech 6:7 a 6:7. 

Tomáš Berdych
zdroj: REUTERS autor: Kim Kyung-Hoon

Jednatřicetiletý Berdych byl v utkání proti 43. hráči světa Granollersovi, s nímž v dosavadních čtyřech vzájemných střetnutích neztratil ani set, horším hráčem. Udělal čtyřicet nevynucených chyb (soupeř 24, pozn. autora) a nevypracoval si ani jeden brejkbol, přičemž sám musel tři odvracet.

V tie-breaku prvního setu nevyužil český tenista příznivý stav 4:2 a ztratil ho 4:7, v druhé zkrácené hře získal jediný bod esem za stavu 0:6.

Berdych tak nevyužil šanci připsat si v Šanghaji slušnou porci bodů do žebříčku o Turnaj mistrů. Nejlepší český tenista zůstal na devátém, prvním nepostupovém místě pro Londýn, a ztrácí 335 bodů na osmého Rakušana Dominica Thiema, který v Číně nestartuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych nestačil v Šanghaji na Granollerse

Tenisový turnaj mužů v Šanghaji (tvrdý povrch, dotace 7 655 640 dolarů):

Dvouhra - 2. kolo:

Wawrinka (3-Švýc.) - Edmund (Brit.) 6:3, 6:4, Goffin (11-Belg.) - Paire (Fr.) 6:1, 7:6 (7:0), Granollers (Šp.) - Berdych (7-ČR) 7:6 (7:4), 7:6 (7:1), Raonic (5-Kan.) - Lorenzi (It.) 6:2, 6:4, Sock (USA) - F. López (Šp.) 6:3, 4:6, 6:4, Simon (Fr.) - Wu Ti (Čína) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články