Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Berdych po vypadnutí v druhém kole: Nejhorší zápas sezony

Indian Wells (USA) - Nejhorší zápas sezony má za sebou podle svých slov tenista Tomáš Berdych. Světová pětka v neděli nečekaně prohrála se Španělem Robertem Bautistou a vypadla v Indian Wells již v druhém kole. 

Tomáš Berdych v Indian Wells
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

"Za prvé bych chtěl říci, že soupeř lépe zvládal těžké situace," řekl Berdych po prohře s 53. hráčem světa Bautistou 6:4, 2:6 a 4:6. "A za druhé, což je pro mě důležitější, já odehrál jednoznačně svůj nehorší zápas roku," dodal.

Berdych sice získal první sadu, ale od začátku druhé jen dotahoval náskok soupeře. "Na co jsem sáhl, to bylo špatně a mylně. Všude jsem byl pozdě a míče jsem trefoval nečistě. Prohrál jsem, protože jsem nevyhrál poslední míč," řekl.

Prohra v Kalifornii ukončila Berdychův skvělý vstup do sezony. Na Australian Open postoupil poprvé do semifinále. Pak předvedl sérii 11 výher, nejdelší v kariéře. Dovedl během ní český daviscupový tým k výhře nad Nizozemci v 1. kole, získal titul na turnaji v Rotterdamu a v Dubaji prohrál až ve finále. Jelikož Berdych neobhájí 360 bodů za loňské semifinále v Indian Wells, nejspíš příští pondělí neudrží páté místo a v žebříčku ATP si pohorší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články