Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Berdych po prohře s Wawrinkou: Porážky v tie-breacích mě začínají štvát

Melbourne – Tie-break a Tomáš Berdych? Toto spojení v úvodu sezony nejde příliš k sobě. Český tenista kvůli nim vypadl z úvodního turnaje sezony a zkrácené hry rozhodly i o jeho konci v semifinále Australian Open, v němž sedmý nasazený tenista podlehl Stanislasu Wawrinkovi 1:3 na sety, přičemž prohrál dva ze tří tie-breaků. "Nejsem v nich dobrý," posteskl si po utkání.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP autor: Aaron Favila

Celý zápas byl přitom vyrovnaný a rozhodovaly pouhé detaily. "Těžko se hledá mezi námi rozdíl. Oba jsme hráli skvěle, ale Stan získal v prvním setu jeden brejk, a to rozhodlo. Tie-break je vždy velká loterie a on měl více štěstí," řekl osmadvacetiletý Berdych.

Rozhodnutí přinesly zkrácené hry. Ve druhém setu Berdych ještě uspěl, ale ve třetím a ve čtvrtém na soupeře v koncovce sady nestačil. "Už mě začínají prohrané zápasy v tie-breacích štvát. Nejsem v nich dobrý. Našel bych hodně případů, ve kterých jsem zápas prohrál v tie-breacích. To musím rozhodně zlepšit," řekl Berdych.

V poslední době Berdych prohrál tie-breakové zápasy s vysokým Chorvatem Ivem Karlovičem. V loňském prohraném finále v Bangkoku ztratil v tie-breaku set s Kanaďanem Milosem Raonicem, podobně neuspěl proti Wawrinkovi v osmifinále US Open či se Srbem Novakem Djokovičem ve Wimbledonu.

Jinak byl Berdych spokojený se svým herním plánem, se kterým šel do zápasu. "Byl téměř perfektní, fungovalo to. Jen jedna věc chyběla, a to můj servis z prvního setu. Jinak jsem byl dostatečně agresivní, nedělal jsem tolik chyb a dokázal zatlačit i po jeho čopovaném bekhendu. Zápas to byl velmi dobrý," hodnotil tenista.

Berdych se za celý zápas nedokázal prosadit proti Wawrinkovu servisu. Měl jen jeden brejkbol a šanci nevyužil. "On ano, což rozhodlo," řekl Berdych. Nechtěl spekulovat o tom, že další den by zápas mohl vypadat jinak. "Žiju přítomností a není mým stylem mluvit v teoretické rovině," řekl Berdych, který s Wawrinkou prohrál podeváté v kariéře a posedmé z posledních osmi vzájemných zápasů.

Podle Berdycha se Wawrinka z hráčů špičky za poslední rok nejvíce zlepšil. Pomohlo mu angažování švédského trenéra Magnuse Normana. "Od té doby udělal ve své hře ohromný pokrok a dostal se na jinou úroveň," ocenil Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články