Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín

Berdych nestačil na Bolelliho, končí už ve 2. kole

Petrohrad – Tomáš Berdych opouští turnaj v Petrohradu už po prvním kole. Italskému tenistovi Simonu Bolellimu podlehl ve dvou setech 6:7, 4:6 a do čtvrtfinále se z pozice nejvýše nasazeného hráče překvapivě nedostal.

Čerstvě třicetiletý Berdych letos stále čeká na turnajový titul a nezíská ho ani v Rusku. Bolelli proti českému favoritovi podal výborný výkon a Berdych podruhé v sezoně nezvládl svůj úvodní zápas. Začal sice brejkem, jenže v šestém gamu přišel sám o podání a po vyrovnaném průběhu set nezachránil ani v tie-breaku. Začal ho hrozivě 0:4, srovnal ještě na 5:5, ale při prvním Bolelliho setbolu mu nevrátil servis.

Ve druhé sadě česká jednička přišla jako první o podání a ztrátu 1:2 na gamy už Berdych nedohnal. O rok mladší Ital zápas zakončil čistou hrou. V sedmém vzájemném duelu Berdycha potřetí porazil, poprvé po pěti letech. "Hrál jsem dobrý tenis, jsem šťastný," řekl v rozhovoru na kurtu Bolelli, který dosud na okruhu ATP na turnajový triumf čeká.

Berdych v této sezoně hrál třikrát finále, trofej mu však unikla na Masters v Monte Carlu stejně jako v Rotterdamu a v Dauhá. Na posledních osmi turnajích došel maximálně do čtvrtfinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články