Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FC Zbrojovka Brno - AC Sparta Praha B

Berdych jde dál kanárovi navzdory, v Pekingu slaví i Plíšková, Kvitová a Strýcová

Úterý v Pekingu bylo z českého pohledu nadmíru výtečné. Tomáš Berdych sice schytal v prvním kole kanára od Jareda Donaldsona, nakonec ale Američana porazil 6:3, 0:6, 6:2. Karolína Plíšková dál živí naději na návrat do čela žebříčku, když ve 2. kole přehrála Němku Andreu Petkovicovou 6:4, 6:4. Podobně úspěšné byly také Petra Kvitová a Barbora Strýcová. Dvanáctá nasazená Kvitová porazila Američanku Varvaru Lepchenkovou 6:4, 6:4, Strýcová, jíž v úvodním duelu vzdala světová jednička Garbiňe Muguruzaová, vyřadila Němku Julii Görgesovou 6:4, 6:2.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

Plíšková rozhodla vyrovnaný duel s Petkovicovou jedním úspěšným brejkem v každém setu. Ve druhé sadě si Němka po šestém gamu za stavu 3:3 nechala zatejpovat levý kotník a patu a sedmou hru stejně jako v úvodním dějství při svém podání ztratila. Plíšková všech devět šancí soupeřky odvrátila, včetně dvou v posledním gamu. V něm otočila z 15:40 a po hodině a 41 minutách proměnila první mečbol. Teď ji čeká Rumunka Sorana Cirsteaová.

Berdych získal hladce úvodní set, pak ale zcela vypadl ze hry. Při svém podání získal ve druhé sadě jen dva fiftýny a o dvanáct let mladší Donaldson za necelou půlhodinu stav utkání vyrovnal. V rozhodujícím dějství byl Berdych při svém servisu opět suverénní a zachránil postup. Jeho dalším soupeřem bude Rus Andrej Rubljov, který vyřadil Jacka Socka z USA.

Kvitovou čeká Wozniacká

Sedmadvacetiletá Kvitová, jež minulý týden neúspěšně obhajovala titul ve Wu-chanu, kde vypadla hned v 1. kole, se v duelu s Lepchenkovou potýkala s podáním. Nasbírala celkem osm dvojchyb a v každém setu přišla jednou o servis. Sama ale soupeřce, která do hlavní soutěže postoupila z kvalifikace, prolomila podání vždy dvakrát a po hodině a 18 minutách slavila výhru. Lepchenkovou porazila i v osmém vzájemném utkání.

O postup do čtvrtfinále, které si v Pekingu zahrála i vloni, se dvojnásobná wimbledonská šampionka utká s pátou nasazenou Caroline Wozniackou. V bilanci vzájemných zápasů nad Dánkou vede těsně 6:5.

Strýcová jde na Gavrilovovou

Jednatřicetiletá Strýcová musela v duelu s Görgesovou dohánět v úvodním setu ztrátu servisu, od stavu 2:4 ale získala devět gamů v řadě a při podání soupeřky měla i první mečbol. Němka ale hrozbu kanára zažehnala a Strýcová si pak závěr zápasu zkomplikovala. V další hře neproměnila druhý mečbol a o podání přišla, třetí šanci na ukončení duelu v osmé hře už ale využila.

Její další soupeřkou bude Australanka Daria Gavrilovová, jíž za stavu 6:3, 2:0 vzdala Američanka Coco Vandewegheová. Jediný vzájemný duel letos v Torontu Strýcová ve třech setech vyhrála. 

V osmifinále je i druhá nasazená Simona Halepová, která stejně jako Plíšková útočí na místo světové jedničky. Rumunka, jíž vzdala duel druhého kola Slovenka Magdalena Rybáriková, se ve 3. kole utká s Ruskou Marií Šarapovovou, která po třísetovém boji vyřadila krajanku Jekatěrinu Makarovovou.

V čínské metropoli se dnes představí ještě Tomáš Berdych. Do turnaje mužů vstoupí v roli sedmého nasazeného a v 1. kole se utká s Jaredem Donaldsonem z USA. 

Výsledky turnaje mužů a žen v Pekingu

Dvouhra - 1. kolo: Dimitrov (3-Bulh.) - Džumhur (Bosna) 6:1, 3:6, 6:3, Kyrgios (8-Austr.) - Basilašvili (Gruz.) 6:1, 6:2, Isner (6-USA) - Džazírí (Tun.) 6:2, 6:3, Mayer (Arg.) - Lorenzi (It.) 7:6 (8:6), 5:7, 6:4, Del Potro (Arg.) - Cuevas (Urug.) 7:6 (7:4), 6:4.

Dvouhra - 2. kolo: Kvitová (12-ČR) - Lepchenková (USA) 6:4, 6:4, Strýcová (ČR) - Görgesová (Něm.) 6:4, 6:2, Karolína Plíšková (4-ČR) - Petkovicová (Něm.) 6:4, 6:4, Gavrilovová (Austr.) - Vandewegheová (14-USA) 6:3, 2:0 skreč, Halepová (2-Rum.) - Rybáriková (SR) 6:1, 2:1 skreč, Šarapovová - Makarovová (obě Rus.) 6:4, 4:6, 6:1, Vesninová (Rus.) - Tuan Jing-jing (Čína) 6:3, 6:2, Kasatkinová (Rus.) - Arruabarrenaová (Šp.) 6:4, 7:5.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články