Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Berdych a Štěpánek zvládli v Londýně přechod na trávu

Londýn - Čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek úspěšně zvládli přechod z antuky na trávu. V londýnském Queen's Clubu oba vyhráli své úvodní zápasy, druhý nasazený Berdych díky volnému losu postoupil už do třetího kola.

Tomáš Berdych
zdroj: EMPICS

Šestý hráč světa nicméně nečekaně bojoval více než dvě hodiny s australským kvalifikantem Jamesem Duckworthem, jemuž patří 167. místo v žebříčku. Favorizovaný Berdych po zaváhání v dvanáctém gamu druhého setu nakonec zvítězil 7:6, 5:7, 6:4 a bude ve čtvrtek bojovat o postup do čtvrtfinále, které si v tradiční wimbledonské generálce zahrál i loni.

Méně práce měl ve svém úvodním duelu na trávě patnáctý nasazený Štěpánek, jenž porazil 6:4, 6:1 Michaila Kukuškina z Kazachstánu. Ve druhém kole se Štěpánek utká s Australanem Bernardem Tomicem, jenž po operaci kyčle a nepovedené antukové sezoně slavil v prvním kole své premiérové vítězství na ATP Tour po pěti měsících. Pětatřicetiletý Čech s o 14 let mladším soupeřem v dosavadních dvou vzájemných duelech neztratil ani set.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články